Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Παναγιώτα Δριτσέλη: Το τέλος των μνημονίων προκαλεί δυσθυμία σε διάφορους πολιτικούς παράγοντες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.08.2018 | 4:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η 21η Αυγούστου θα μείνει στην νεότερη ελληνική ιστορία ως η ημέρα εκείνη, που η χώρα κατάφερε να αποτινάξει από πάνω της τον ζυγό της λιτότητας και της επαχθούς επιτροπείας. Μία κυβέρνηση με κορμό την αριστερά πέτυχε αυτό που όλοι θεωρούσαν αδιανόητο, την απελευθέρωση δηλαδή της Ελλάδας από τις σκληρές αλυσίδες με τις οποίες την είχαν δέσει οι δανειστές και οι πολιτικοί παράγοντες του παλαιού δικομματισμού και της διαπλοκής. Σήμερα, οι πολίτες μπορούν να έχουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς οικονομικές φούσκες, χωρίς διαφθορά, χωρίς λιτότητα, χωρίς κοινωνική αδικία. Αυτό το μέλλον θα το χτίσουν και πάλι μαζί με την αριστερά, με πολλή δουλειά, όπως ακριβώς χρειάστηκε για να βγούμε από τα μνημόνια.

Αυτές τις ημέρες όμως, ορισμένοι προτίμησαν να βουλιάξουν και πάλι στην μιζέρια της αποτυχίας τους. Εκείνοι που για χρόνια κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την οικονομία και τον παραγωγικό ιστό, επέλεξαν να καταφύγουν και πάλι στο μηδενισμό, ελπίζοντας ότι έτσι θα βγουν από το κάδρο των ευθυνών. Θα ήταν καλύτερο όμως, για αυτούς, οι οποίοι πρόσφατα επικαλέστηκαν τους στίχουςτης “Ιθάκης” του Καβάφη για να μειώσουν την εθνική επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια να ανασύρουν από τη μνήμη τους και εκείνους της “Πρέβεζας” του Καρυωτάκη και να παραμείνουν “σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους…”

Από το γραφείο τύπου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης