Σάββατο 18.01.2020 | Εορτάζουν: Αθανάσιος, Θανάσης, Νάσος, Σάκης, Θάνος, Θανάσος, Θανασάκης, Σούλης, Αθανασία, Νάσια, Νάνσυ, Θανασία, Θανασούλα, Σούλα, Νάσα, Σούλη, Κύριλλος, Κυριλλία, Κυρίλλα, Κυρίλλη, Θεόδουλος, Θεοδούλιος, Θεοδούλης, Θεοδουλία, Θεοδούλα, Θεόδουλη

Πανελλαδικές: Τι δείχνουν οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα

ΕΛΛΑΔΑ12.07.2019 | 5:04 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που αφορούν στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Οι βαθμολογίες και ειδικότερα ο αριθμός των υποψηφίων που συγκεντρώνονται ανά βαθμολογική κλίμακα επηρεάζουν την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που απαιτούν εξέταση σε ένα από τα ειδικά μαθήματα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα χαμηλότερα ποσοστά αριστούχων στα ειδικά μαθήματα καταγράφηκαν σε Αγγλικά, Αρμονία και Ελεύθερο Σχέδιο. Συγκεκριμένα, στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, μόλις το 1,28% των υποψηφίων που εξετάστηκε κατάφερε να βρεθεί στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα (18-20).

Στο μάθημα της Αρμονίας, το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε στο 4,16% ενώ στο Ελεύθερο Σχέδιο το 7,84%.

Αναφορικά με τους υποψηφίους που βρέθηκαν κάτω της βάσης, «πρωταθλητές» αναδείχθηκαν οι υποψήφιοι της Αρμονίας (36,11%) ενώ ακολούθησαν όσοι εξετάστηκαν στην Αγγλική Γλώσσα (31,43%).

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop