Τρίτη 02.03.2021 | Εορτάζουν: Ευθαλία, Θάλια, Θάλεια, Ευθαλίτσα, Ευθαλιώ, Θαλίτσα, Θαλιώ, Τρωάδιος, Τρωάδης, Τρωάδος, Τρωάς, Τρωάδα, Τρωαδία, Τρωάδη, Τρωαδίτσα

Πανελλήνιο σεμινάριο διεύθυνση Παιδικής, Σχολικής, Μικτής Χορωδίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ23.06.2020 | 2:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα σημαντικό σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής-Μικτής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 στην πανέμορφη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.

Το θέμα του Σεμιναρίου αφορά κυρίως την ερμηνεία της Αναγεννησιακής Μουσικής, που θεωρείται η κορυφαία περίοδος ανάπτυξης της Χορωδιακής Τέχνης αλλά θα επεκταθεί και σε άλλες περιόδους έως τη σύγχρονη μουσική.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, μικτών, ανδρικών, γυναικείων, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία, σε διευθυντές χορωδιών παιδικής, νεανικής, μικτής χορωδίας κλπ.

Σε ένα μαγευτικό, δροσερό και ασφαλές περιβάλλον καθηγητές μουσικής – διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή – απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες, με όλα τα απαραίτητα μέτρα και προφύλαξης, όπως επιβάλουν οι νόμοι του Κράτους σήμερα.

Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες συναυλίες μουσικής δωματίου από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες με πολύ περιορισμένο αριθμό ακροατών στον ανοιχτό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace Hotel στα πλαίσια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Τεχνική διεύθυνσης
  2. Ρεπερτόριο μικτής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
  3. Ερμηνεία
  4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού
  5. Τεχνική φωνητικής
  6. Σχολικό – Παιδικό Χορωδιακό τραγούδι (Θεωρία & Πράξη)

Όλα τα παραπάνω μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας και προφύλαξης, που θεσμοθετούνται καθημερινά και μας επιτρέπουν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου κανονικά (Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, τόσο σε εσωτερικό αεριζόμενο, όσο και σε εξωτερικό χώρο).

Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης παιδικής – σχολικής-μικτής χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί έγκαιρα ένα πλούσιο ρεπερτόριο, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για τις 28 περίπου ώρες διδασκαλίας.

Θα υπάρξουν, εκτός από τους ενεργά συμμετέχοντες, και ακροατές του Σεμιναρίου.

Θα υπάρξει μικρό φωνητικό σύνολο – χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης ως χορωδιακό εργαστήρι.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της περιοχής, το Mouzaki Palace Hotel, που συνδυάζει πολύ όμορφη θέα, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, spa, γυμναστήριο, εξαιρετική κουζίνα, πολύ καλές τιμές και εύκολη πρόσβαση από γειτονικούς νομούς για ανθρώπους που θα πηγαινοέρχονται καθημερινά. Η διαμονή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν είναι υποχρεωτική.

Ημερομηνία Λήξης Δηλώσεων Συμμετοχής είναι η 27η  Ιουνίου 2020.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και στα τηλέφωνα 24410 / 75440 – 42896 και στο e-mail nke@otenet.gr.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop