Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Πανηγυρική συνεδρίαση για την έναρξη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ07.11.2019 | 4:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Tη σύνθεση της Επιτροπής για τη διοργάνωση «Ελλάδα 2021» ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κυρία Αγγελοπούλου έφτασε στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Θεόδωρο και τον γιο τους Παναγιώτη, ενώ τους υποδέχθηκε με θερμή χειραψία ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

Η πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής έγινε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με απόσπασμα από το χρονικό του μεγάλου ξεσηκωμού του Θανάση Πετσάλη Διομήδη ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας.  «Είμαστε εδώ συγκεντρωμένοι για να κηρύξουμε ευλαβικά την έναρξη των εργασιών για την επέτειο 200 ετών απο την εθνική παλιγγενεσία» είπε σε άλλο σημείο και επικεντρώθηκε σε μια ιστορική αναδρομή των προσπαθειών της χώρας «για να γίνουμε ισάξιοι των προηγμένων χωρών».

Η δική μας γενιά οφείλει να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Οι κύκλοι της ιστορίας μοιάζουν να ειρωνεύονται τις ιστορίες των ανθρώπων, είπε. Σήμερα καλούμαστε να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο. Τότε ήταν η γέννηση, τώρα είναι η αναγέννηση.

Προσδοκώ ότι τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα συνδεθούν με τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε από την πλευρά της ότι «ο εορτασμός της επετείου της επανάστασης θα έχει λαμπρότητα που επιβάλει ο συμβολισμός, 200 χρόνια από την κήρυξή της».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης