Δευτέρα 27.06.2022 | Εορτάζουν: Πιερής, Πιέρος, Πιέριος, Πιέρης, Πιερίων, Πιερία, Πιέρα, Σαμψών

Παντρικαλινό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ06.07.2018 | 6:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κοινό κάλεσμα για συμμετοχή σε παντρικαλινό συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης, εξέδωσαν οι φορείς του Δήμου Τρικάλων, ενάντια στο σχέδιο του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπέρ μιας ισόρροπης αναπτυξιακής προοπτικής στη Θεσσαλίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης, καλούν όλες και όλους τους πολίτες του νομού να διατρανώσουν από τα Τρίκαλα, την πλήρη αντίθεσή τους στο δημοσιευμένο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το κείμενο – κάλεσμα είναι το ακόλουθο:

Τα Τρίκαλα μπροστά!

Συμπαράταξη για την αυτονόητη ανάπτυξη

Η πρόταση της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαλύει κάθε ελπίδα για ανάπτυξη στο νομό.

Κονιορτοποιεί και συρρικνώνει την αναγέννηση στα επίπεδα του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της τεχνολογίας, των νέων ιδεών, των παγκόσμιων προορισμών

Δημιουργεί επίπλαστες αντιπαλότητες και αναχρονιστικούς τοπικισμούς μέσω παρηκμασμένων πρακτικών

Οι τρικαλινές και οι τρικαλινοί δεν μένουν άλλο απαθείς
– στην «τυφλή» κατανομή σχολών,
– στην αδιαφορία εμπρός στις εμπεριστατωμένες προτάσεις που κατέθεσε ήδη ο νομός,
– στην αναιτιολόγητη μείωση του κύρους των Τρικάλων
– στην κοντόφθαλμη λογική της λειτουργίας κατεστημένων

Διεκδικούμε:

Δίκαιη μεταχείριση

Ισόρροπη ανάπτυξη

Πανεπιστήμιο για ολόκληρη – στην πράξη και όχι στα λόγια – τη Θεσσαλία

Άλμα στο μέλλον και όχι αναχρονιστικό πισωγύρισμα

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων/ Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης

ΚΑΛΟΥΝ

Όλες και όλους τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές

Τους νέους και τις νέες των Τρικάλων

Τις δυνάμεις της παραγωγής και της αγοράς, τους αγρότες, τον κόσμο της εργασίας, τους επιχειρηματίες, τους μικρομεσαίους

Το Επιμελητήριο και τους Εμπορικούς-Βιοτεχνικούς Συλλόγους

Τους πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, τους επιστημονικούς φορείς,

Τους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία

Τις ενώσεις εκπαιδευτικών, τη νεολαία και τους φορείς της, τους μαθητές, τους φοιτητές και σπουδαστές

να μετάσχουν σε

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στις 10:30 στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα

Προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Την ημέρα εκείνη όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, των Δήμων, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

Όλοι εκεί, όπως και πριν 27 χρόνια!

Τοποθέτηση Κ. Αγοραστού

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του τονίζει πως «η δημοσιοποιηθείσα πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φέρει την υπογραφή του Υπουργού κ. Γαβρόγλου και τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Υπουργός κινήθηκε πίσω από τις κουρτίνες και έχει ακέραια την ευθύνη τόσο για τους χειρισμούς που έκανε όσο και την πρόταση που παρουσίασε».

Ο Περιφερειάρχης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς της Θεσσαλίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε στη συλλογική ηγεσία ώστε να κληθούν να αποφασίσουν αυτοί που θα υλοποιήσουν. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και συγκαλούμε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων της Θεσσαλίας (Δήμοι, ακαδημαϊκή κοινότητα, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς) στην οποία προσκαλούμε και θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένη την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και προσωπικά του Υπουργού ώστε να γίνει γνήσιος δημοκρατικός και ουσιαστικός διάλογος», αναφέρει στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης.

Επισημαίνεται ότι η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σε συνεργασία με το γραφείο του Υπουργού Παιδείας ώστε να είναι εφικτή η παρουσία του κ. Γαβρόγλου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης