Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παπαστεργίου: Έκδοση πιστοποιητικών με φωνητική εντολή

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ08.03.2024 | 3:54 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα επόμενα βήματα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, προαναγγέλλοντας την έκδοση πιστοποιητικών μόνο με φωνητική εντολή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαστεργίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η έκδοση πιστοποιητικών θα γίνεται με actionbot, ένα bot που δεν θα αναζητά μόνο την εντολή που λαμβάνει από τον πολίτη, αλλά θα την εκτελεί.

«Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που φτιάξαμε έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ερωτήσεις και πλέον η νέα εφαρμογή την οποία δουλεύουμε θα προσφέρει το εξής απλό: Θα λες ότι θέλω μια ληξιαρχική πράξη γάμου και ο βοηθός θα σε ρωτάει αν συναινείς να την εκδώσει, όταν πατήσεις ότι συναινείς σε ένα δευτερόλεπτο αυτό το πιστοποιητικό θα υπάρχει στην θυρίδα σου».

Παράλληλα, όπως εξήγησε ο υπουργός «στο νομοσχέδιο που σήμερα είναι σε διαβούλευση και την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στις επιτροπές της Βουλής φέρνουμε κάτι πολύ γενναίο, το να πάμε να καταργήσουμε πιστοποιητικά. Τα δυο πρώτα θα είναι το πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακής κατάστασης που θα καταργήσουμε, επειδή υπάρχουν, τα στοιχεία είναι αποθηκευμένα στο Μητρώο Πολιτών». Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «οι οργανισμοί του Δημοσίου από δω και πέρα θα πρέπει να προσαρμόσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα έτσι ώστε να αντλούν τα δεδομένα από εκεί».

Μάλιστα, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι το GDPR είναι πολύ πιο αυστηρό, «οι πολίτες θα πρέπει να νιώθουν εμπιστοσύνη στα συστήματα του Δημοσίου».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης