Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παπαστεργίου: Να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις ΔΕΥΑ

ΤΟΠΙΚΑ08.03.2023 | 6:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη νέα Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τοποθετήθηκε σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, εκφράζοντας τον προβληματισμό του και σημειώνοντας πως «πάνε να δημιουργηθούν νέα προβλήματα».

Μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο Δ. Παπαστεργίου σημείωσε πως «Το νερό είναι και παραμένει το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό και δεν τίθεται θέμα να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση, δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο. Στο νομοσχέδιο που πήραμε στην ΚΕΔΕ, άλλα πράγματα βλέπουμε ότι θέλουν αλλαγή και διόρθωση. Φοβάμαι ότι δεν πάει να λυθεί κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα ότι πάνε να δημιουργηθούνε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Δε θεωρώ δηλαδή ότι αυτή η νέα Ρυθμιστική Αρχή θα μπορέσει να λύσει πραγματικά ζητήματα. Είναι δεσμεύσεις που πάρθηκαν χωρίς να ερωτηθούν οι Δήμοι, και γι’ αυτό ζητήσαμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να καθίσουμε να συζητήσουμε ακριβώς τι θέλει το κράτος να πετύχει, και εδώ είμαστε να καθίσουμε να βοηθήσουμε.

Ο δικός μας Υπουργός, ο κ. Σκρέκας, κάνει λόγο για προβληματικές ΔΕΥΑ. Δε μπορώ να διαφωνήσω ότι μπορεί να υπάρχουν και τέτοιες, αλλά σκοπός είναι να δούμε αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι συλλήβδην να δημιουργήσουμε προβλήματα στις ΔΕΥΑ, ακόμα και σε αυτές που δεν είχαν».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως «Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η πραγματική λειτουργία των ΔΕΥΑ και οι παθογένειες που έχουν, δεν είναι λύση αυτό που προτείνει το νομοσχέδιο. Είναι άσκοπο αυτό που πάει να γίνει, όταν πχ όλες οι υπό έλεγχο αγορές ενέργειας έκαναν μεγάλες αυξήσεις, ενώ καμία ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα δεν έκανε καμία αύξηση. Όλα αυξήθηκαν και οι ΔΕΥΑ απορρόφησαν μια τεράστια αύξηση κόστους ώστε να μην μετακινηθεί ούτε ένα ευρώ σε κανένα δημότη.

Υπάρχουν σημεία στο νομοσχέδιο τα οποία χρήζουν αλλαγών, όχι βελτιώσεων. Το να πάει να γίνει π.χ. μια ΔΕΥΑ σε επίπεδο Περιφέρειας, είναι πολύ μεγάλο λάθος».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης