Κυριακή 26.05.2024 | Εορτάζουν: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παπαστεργίου: Τεχνολογία αιχμής για την είσοδο στα γήπεδα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ23.12.2023 | 12:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο στο wallet gov.gr θα μπαίνουν στα γήπεδα όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει πραγματικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας.

Με μια γρήγορη διαδικασία, αλλά και ασφαλή, καθώς ο καθένας θα επιτρέπεται να μπει χρησιμοποιώντας το δικό του κινητό, θα γίνεται η είσοδος των φιλάθλων στους αγώνες δίνοντας τη δυνατότητα να γνωρίζουν οι Αρχές την ταυτότητα όσων εισέρχονται.

Συγκεκριμένα, το εισιτήριο θα αποθηκεύεται στo wallet (το ψηφιακό πορτοφόλι) του κινητού αφού πρώτα οι πολίτες ακολουθήσουν μια διαδικασία. Να υπενθυμίσουμε ότι το Gov.gr Wallet είναι εφαρμογή για κινητές συσκευές (mobile application), μέσω της οποίας μπορούν οι πολίτες αφού πρώτα την «κατεβάσουν», να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν σημαντικά δημόσια ψηφιακά έγγραφα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «βούληση της κυβέρνησης και μάλιστα εκφρασμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας, αλλά και αρμονικής συνάντησης όλων όσοι αγαπάμε τα σπορ.

»Προς την κατεύθυνση αυτή ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δηλώνουμε καταφατικά ότι η τεχνολογία είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας και μπορεί και σε αυτό το ζήτημα να δώσει λύσεις. Το σύστημα το οποίο προτείνουμε δεν είναι το ίδιο σε σχέση με αυτό που μέχρι σήμερα είχαμε. Δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά διαθέτει πρόσθετα και μία διαδικασία ταυτοποίησης αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης