Παρασκευή 19.07.2024 | Εορτάζουν: Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά, Διός, Δίας, Μακρίνα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παραχωρήθηκαν 9 διαμερίσματα στις Εργατικές της Σωτήρας για πλημμυροπαθείς

ΤΟΠΙΚΑ14.11.2023 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα κλειδιά για 9 σπίτια στις Εργατικές Κατοικίες της Σωτήρας σε οικογένειες πλημμυροπαθών παρέδωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς.

Την Τρίτη 14 ο Δήμος Τρικκαίων έκανε πράξη την υπόσχεσή του για να εξασφαλίσει τη στεγαστική αποκατάσταση των πλημμυροπαθών.
Ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς είχε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την παραχώρηση οικιών. Μετά και την ομόφωνη απόφαση του Σώματος, η ΔΥΠΑ απάντησε θετικά για τις 9 οικίες και ακολούθησε η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε γραφειοκρατία και τεχνικό επίπεδα.
Οι δικαιούχοι μπορούν να μείνουν στο σπίτι που έλαβαν, με τον Δήμο Τρικκαίων να μειώνει έμπρακτα για τις οικογένειες αυτές, τις συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας του Σεπτεμβρίου 2023.
Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων έχει εξασφαλίσει και τις βασικές ηλεκτρικές συσκευές στα σπίτια των πλημμυροπαθών. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος σε δήλωσή του, «σήμερα ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του σχεδιασμού μας για την οικιστική αποκατάσταση των πληγέντων. Είναι μεγάλη μας χαρά, που 9 οικογένειες πλημμυροπαθών θα έχουν σπίτι να μείνουν. Δε σταματάμε, να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε για τους συμπολίτες μας, αφού κύριο μέλημά μας είναι το να στηρίζουμε, να είμαστε δίπλα, να λύνουμε προβλήματα».

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η διαδικασία υλοποιήθηκε με την πλήρη κινητοποίηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων που από την πρώτη στιγμή της καταστροφής ασχολήθηκε στον μέγιστο βαθμό με την αποκατάσταση των πληγέντων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης