Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Παράδειγμα προς μίμηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ07.02.2019 | 11:23 πμ

Γράφει ο/η

Κώστας Τσέκλημας

Γράφει ο/η Κώστας Τσέκλημας

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής τους έδειξαν ότι θα κινηθούν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο από τις προηγούμενες προσπάθειες. Ποντάροντας στον σωστό προγραμματισμό και στην δουλειά με επιστημονικές βάσεις, δημιούργησαν μια ομάδα από την αρχή, από την Γ’ Εθνική και μέσα σε λίγα χρόνια έχουν καταφέρει να πρωταγωνιστούν στην 1η τη τάξει κατηγορία ενώ διαθέτουν και θυγατρική ομάδα που και αυτή, στην 2η σεζόν την ύπαρξής της, διεκδικεί τον τίτλο στη Γ’ Εθνική. Αυτή είναι η γυναικεία ποδοσφαιρική «οικογένεια» των Τρικάλων.
Η λέξη «οικογένεια» δεν είναι τυχαία διότι και η δομή των δύο ΔΣ των ομάδων, δηλαδή των Τρικάλων 2011 και των Νέων Τρικάλων, αποτελείται αυστηρά και με βάση το καταστατικό, μόνο από γονείς των ποδοσφαιριστριών. Δεν είναι τυχαίο πως οι πρόεδροι των δύο σωματείων είναι γυναίκες, η Στέλλα Παπαχρήστου και η Χρύσα Ρέντα. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το δέσιμο που επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτριών είναι προϊόν πειθαρχίας αλλά και κατανόησης με αποκλειστικό υπεύθυνο σε αυτό τον προπονητή Γιώργο Λουλέ.
Ο νεαρός τεχνικός, από την πρώτη κιόλας στιγμή ανέλαβε το βάρος της ευθύνης και κτίζοντας μέρα με τη μέρα δημιούργησε, με την συνεργασία της διοίκησης, δύο ομάδες που δείχνουν πως μέσα από την σκληρή δουλειά έρχονται οι επιτυχίες. Δική του ευθύνη… το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και των δύο σωματείων με τις παίκτριες να δίνουν τον δικό τους αγώνα για να είναι σωστές στις υποχρεώσεις τους. Μόνο έτσι εξάλλου έρχονται τα θετικά αποτελέσματα.
Ποια είναι όμως η φετινή εικόνα τω ομάδων; Τα Τρίκαλα 2011 βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας της Α’ Εθνικής και για πρώτη φορά στη ιστορία τους δείχνουν έτοιμες στα επόμενα χρόνια, ίσως και φέτος, να κάνουν το επόμενο βήμα που είναι μια έξοδο στην Ευρώπη.
Οι Νέες Τρικάλων, ένα χρόνο μεγαλύτερες σε σχέση με πέρυσι, είναι οι κυρίαρχες στον όμιλος της Γ’ Εθνικής και προχωρούν έχοντας το απόλυτο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μικρή σημείωση για να δείξει την ποιότητα των μικρών ποδοσφαιριστριών… αποτελεί το γεγονός πως τα Τρίκαλα 2011, όταν ανέβηκαν στη Β’ Εθνική πέρασαν μέσω μπαράζ. Οι πιτσιρίκες προχωρούν ολοταχώς να σπάσουν το ρεκόρ ενώ πέρυσι άγγιξαν και το Κύπελλο Ελλάδας, χάνοντας στον τελικό.
Η σταθερότητα των «μεγάλων» και το ταλέντο των «μικρών» όπως φαίνεται θα απασχολούν για πολλά ακόμη χρόνια τα τεκταινόμενα του γυναικείου ποδοσφαίρου. Εξάλλου… υπάρχει και μια ακαδημία από πίσω που εργάζεται για τις νέες ποδοσφαιρίστριες της ομάδας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020