Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Παραδοσιακή πινελιά στο παζάρι της Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ20.08.2018 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Το παζάρι της Φαρκαδόνας άνοιξε το βράδυ της Κυριακής τις πύλες του και υποδέχτηκε εκατοντάδες κόσμου.

Για μια ακόμη χρονιά ήταν τελείως διαφορετικό, καθώς η δημοτική Αρχή αποφάσισε να δώσει νέο τόνο, έντονα πολιτιστικό και παραδοσιακό, σε σχέση με εκείνον που είχαμε συνηθίσει άλλοτε.

Στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το 2ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων με τη συμμετοχή χορευτικών των κατά τόπους υφιστάμενων φορέων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής με την παρουσίαση χορών από διάφορες περιοχές της χώρας και της Θεσσαλίας από χορευτικά τμήματα του Κλοκοτού, του Γριζάνου και της Κρήνης.

Το πρόγραμμα άνοιξε με χαιρετισμό του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, ο οποίος επικέντρωσε την προσοχή του στη διαχρονικότητα του παζαριού. Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται να σωθεί και συνεχίσει την ετήσια λειτουργία της η εμποροπανήγυρη.

Αναδρομή στο παρελθόν και στην λειτουργία του ετήσιου παζαριού έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καραμάνος. Ο ίδιος ήρθε να βραβεύσει τους συμμετέχοντες συλλόγους παροτρύνοντας τις διοικήσεις να συνεχίσουν την προσπάθεια για την ανάδειξη της παράδοσης.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των χορευτικών από τα χορευτικά τμήματα το κοινό είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, διασκεδάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Αυξημένο φόρτο εργασίας και για τους επαγγελματίες που σέρβιραν παντανόστιμα εδέσματα και ποτά. Στην εμποροπανήγυρη υπήρξαν πάγκοι με παγωτά και γλυκίσματα καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά.

Το βράδυ της Δευτέρας στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα από του Πετρωτού, του Πετροπόρου και του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Το παζάρι της Φαρκαδόνας ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης