Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Παράγοντας ανάπτυξης η ολοκλήρωση οδικών δικτύων για το Νομό

ΤΟΠΙΚΑ07.02.2019 | 6:12 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για χρόνια, ο νομός Τρικάλων, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο κέντρο της χώρας, παρέμενε σε αποκλεισμό. Σήμερα, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, ωστόσο, μένει ακόμη η ολοκλήρωση σημαντικών οδικών έργων που θα αλλάξουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού, με την έννοια της διευκόλυνσης των εμπορευματικών μεταφορών, προσφέροντας επίσης σημαντικό «πριμ» στην τουριστική κίνηση.

Στην περίπτωση βέβαια των μεγάλων οδικών έργων, όπως αυτό του Ε-65, κατανοούμε ότι δεν αποτελεί στοίχημα αναβάθμισης των μετακινήσεων μόνο για το νομό Τρικάλων, αλλά για όλη τη χώρα μιας και θα συνδέσει την Στερεά Ελλάδα με τη Δυτική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία κτλ, αρκεί βέβαια να υπάρχουν συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις  για τη σύνδεσή του με την Εγνατία. «Προσπαθούμε από την πλευρά μας, όλο αυτό το διάστημα, αφενός να μειώσουμε το χρόνο διαδρομής και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και να προσφέρουμε το όφελος της εξοικονόμησης καυσίμων. Όλα αυτά τα μεγάλα έργα που είτε διεκδικούμε, είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν, σημαίνουν ότι θα αλλάξουν τον εμπορευματικό χάρτη, καθιστώντας το νομό Τρικάλων στο κέντρο του, αλλά σημαίνουν και διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης, στην οποία ήδη δίνεται μεγάλη βαρύτητα», τόνισε μιλώντας σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης επισημαίνοντας ότι σε ότι αφορά εντός νομού, δείγμα γραφής αποτελεί ο περασμένος μήνας χιονοπτώσεων, κατά των οποίων, επισκέπτες και κάτοικοι μετακινούνταν ανεμπόδιστα και με ασφάλεια σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Έτσι μπορούμε να πούμε, ότι όλα ξεκινούν από ένα επαρκές οδικό δίκτυο, που θα αποτελεί βασική υποδομή για κάθε δραστηριότητα. Για παράδειγμα, αναλογιστείτε πόσο σημαντικό ρόλο έχει επιτελέσει ο διπλής κυκλοφορίας δρόμος Τρικάλων – Λάρισας, ή σε μικρότερη κλίμακα, η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται συνεχώς ο δρόμος για Περτούλι αλλά και η ολοκλήρωση του νέου δρόμου Τρικάλων – Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ