Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Παραμένει επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ05.06.2018 | 4:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα» ανέφερε ο  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος λέγοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με τις τύχες της χώρας επιδιώκοντας να έχει μικροκομματικά οφέλη.

Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, σημείωσε,  εγκυμονούν κινδύνους. «Μετά από μία περίοδο μυστικής διπλωματίας είχε εμφανίσει η κυβέρνηση μία έτοιμη λύση και αναφερόταν στο σχέδιο του ονόματος. Χρειάστηκε η σθεναρή παρέμβαση της ΝΔ  για την ανάγκη συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα, την  αποκήρυξη του αλυτρωτισμού και όνομα erga omnes». Μετά, συμπλήρωσε, «μας έφεραν ως όνομα αιφνιδιαστικά το «Μακεδονία του Ίλιντεν». Το απορρίψαμε αμέσως και αποδείξαμε ότι η κυβέρνηση είναι ανιστόρητη».

Ως τι διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός, αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης. «Διαπραγματεύεται ως πρωθυπουργός που έχει την στήριξη όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου ή ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ»;

Η λύση για τη ΝΔ, πρόσθεσε, πρέπει να είναι ενιαία. «Χρειάζεται αλλαγή του συντάγματος της ΠΓΔΜ, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσης, με ένα όνομα κοινής αποδοχής. Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό».  Είμαστε εδώ, σημείωσε,  για να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα. «Δεν θα γίνει αποδεκτή συμφωνία που δεν θα προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα».

Για το θέμα των «οκτώ» τούρκων αξιωματικών, μίλησε για  απαράδεκτες δηλώσεις από την τουρκική πλευρά, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πάψει να σιωπά για υποσχέσεις που δήθεν έδωσε ο κ. Τσίπρας για τους 8 Τούρκους . Ήρθε η ώρα να απαντήσει».

Εν τω μεταξύ, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζήτησε ξανά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε  «εδώ και δύο χρόνια η ΝΔ έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αίτημα που επιβεβαιώνεται καθημερινά, και αποτελεί αίτημα των πολιτών απέναντι σε μία κυβέρνηση που παίζει με την τύχη της χώρας επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη…».

Αναφερόμενος στα θέματα της Οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο, όμως η χώρα έχει δεσμευτεί με βαριά μέτρα για τα επόμενα χρόνια τα οποία συνιστούν ένα 4ο μνημόνιο.« Τρία χρόνια η Ελλάδα έχασε μία μοναδική ευκαιρία. Να μειώσει το κόστος δανεισμού. Αν το είχε πετύχει θα μπορούσαμε να βγούμε στις διεθνείς αγορές χωρίς την αγωνία των εξελίξεων» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι  φτάνουμε  στο τέλος του προγράμματος και ακόμα το ζήτημα του χρέους δεν έχει λυθεί.

Σχετικά με το νομοσχέδιο – «σκούπα» του υπουργείου Παιδείας, υποστήριξε ότι «καταργούν με τη «βούλα» την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και υποβαθμίζουν χρήσιμους θεσμούς, όπως των σχολικών συμβούλων».

Μιλώντας για την έκρηξη βίας, παρομοίασε την Ελλάδα με ανοχύρωτη πολιτεία που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Εκχωρούνται – όπως είπε –  στην παραβατικότητα ολόκληρες συνοικίες. «Η τρομοκρατία σηκώνει και πάλι κεφάλι» , τόνισε αναφερόμενος στο επεισόδιο με την επίθεση κατά αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως με τη στάση της αθωώνει την τρομοκρατία.

Κατά τα λοιπά, υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν θα πάει σε εκλογές με ψέματα και λάσπη. «Θα ξεδιπλώσουμε το σχέδιο μας για επενδύσεις, θα δοθεί έμφαση στα εργασιακά θέματα, θα απλοποιήσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα προχωρήσουμε σε λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού» τόνισε μεταξύ άλλων, λέγοντας μάλιστα πως οι  χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα θα είναι οι πρώτοι που θα ωφεληθούν.

Θέλοντας να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το κόμμα δεν πρέπει να εφησυχάζει με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων. «Αν κάποιοι έχουν προεξοφλήσει την εκλογική μας επιτυχία ας είναι προσεχτικοί. Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος» είπε για να προσθέσει. «Δεν έχουμε περιθώριο να φανούμε κατώτεροι των προσδοκιών, πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες για να ακούσουμε τη φωνή τους».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης