Πέμπτη 21.10.2021 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

Παραμένουν υψηλές οι ανάγκες για αιμοδοσία

ΤΟΠΙΚΑ19.09.2018 | 4:32 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οι φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού κινητοποίησαν σημαντικά τον κόσμο να προβεί σε αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα και στα Τρίκαλα. Παρά το γεγονός όμως αυτό, όπως αναφέρει ο Κώστας Τσόγιας από το Σύλλογο ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να προβαίνουν σε αιμοδοσίες τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει και η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί.

«Η Μεσογειακή Αναιμία ή Θαλασσαιμία είναι μια νόσος που η θεραπεία της βασίζεται σε τακτικές μεταγγίσεις αίματος ανά δεκαπενθήμερο. Ο κάθε ασθενής μεταγγίζεται με 2 φιάλες αίματος ανά δεκαπενθήμερο και βασιζόμαστε στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε αίμα στα νοσοκομεία μας, έτσι οι πάσχοντες με Μεσογειακή αναιμία να υπομεταγγίζονται με αποτέλεσμα αυτό να έχει επιπτώσεις για την υγεία και την ζωή των πασχόντων» τονίζει ο κ. Τσόγιας μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ.

Φέτος, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, υπήρξε μεγάλο κύμα προσφοράς, με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί πρόβλημα. Όμως τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και πλέον οι ελλείψεις είναι σοβαρές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop