Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Παράσταση διαμαρτυρίας για την μετακίνηση του αγάλματος του στρατηγού Σαράφη

ΤΟΠΙΚΑ26.09.2022 | 5:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από τον Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, για την απόφαση μετακίνησης του αγάλματος του στρατηγού Στέφανου Σαράφη, στα πλαίσια της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στελέχη του KKE, του ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, του ΜεΡΑ 25 και της ANTAΡΣΥΑ.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στην Λέσχη 97,6 τονίζοντας πως «Οι οργανώσεις που αντιδρούν για το άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη καλώς να ορίσουν. Με την απλή αναλογική των εκλογών του ’19, η δημοτική αρχή που εξελέγη με την πλειοψηφία των δημοτών, αποφάσισε κάτι. Στα καθεστώτα που αυτές οι οργανώσεις αγαπάνε, διοικούν οι μοναρχίες, οι ολιγαρχίες και οι δικτάτορες. Στις δημοκρατίες λοιπόν, λειτουργούν τα πράγματα διαφορετικά. Αν αυτό που αποφάσισε η πλειοψηφία, το να μετακινηθεί μερικά μέτρα το άγαλμα, δεν τους αρέσει, τότε ας πάνε στις χώρες που έχουν τα καθεστώτα που αγαπάνε».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης