Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

ΤΟΠΙΚΑ02.03.2023 | 6:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την Τετάρτη ξεκίνησαν να διοργανώνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίες από απλούς πολίτες και συλλογικότητες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Κάτι ανάλογο σημειώθηκε και στα Τρίκαλα το μεσημέρι της Πέμπτης με διοργανωτές την Λέσχη Εργασία Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, φορέων και άλλων συλλογικοτήτων.

Η συγκέντρωση έγινε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης των Τρικάλων ενώ στην συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν λόγο για προμελετημένο έγκλημα και όχι απλώς ένα δυστύχημα, με βαρύτατες ευθύνες που υπάρχουν όχι μόνο στον ΟΣΕ, αλλά και διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις που ποτέ δεν έσκυψαν πάνω στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, με το πρόσχημα της επικράτησης των ιδιωτικών συμφερόντων και του κέρδους, που έβαλαν ακόμα και πάνω από την ανθρώπινη ζωή δεκάδων αθώων πολιτών.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη της Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων «Οι σιδηρόδρομοι στην Ελλάδα άρχισαν να κατακερματίζονται και να αποδιαρθρώνονται από τη δεκαετία 2000-2010 (επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), ιδιωτικοποιήθηκαν το 2017 (επί ΣΥΡΙΖΑ) και υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις. Επικράτησαν οι εργολαβίες, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η λογική της ανταποδοτικότητας και επιχειρηματικότητας σε υποδομές δημοσίου συμφέροντος.
Έτσι, φτάσαμε στο ξημέρωμα της 1ης Μάρτη 2023, με ακρίβεια και όχι αναπάντεχα. Δε θα ψάχνουμε να βρούμε αν ο σταθμάρχης τράβηξε τον λάθος μοχλό. Ακόμα και το ανθρώπινο λάθος στις τραγωδίες τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης