Σάββατο 06.03.2021 | Εορτάζουν: Ησύχιος, Ησύχης, Ησυχία

Παράταση ενός μήνα στη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ15.02.2019 | 6:08 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Φαίνεται ότι η πολιτική παρέμβαση είχε αποτέλεσμα για τη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στην Πύλη μιας και δόθηκε παράταση στη λειτουργία του υποκαταστήματος. Η είδηση ότι το υποκατάστημα κλείνει, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με το δήμαρχο κ. Κ. Μαράβα καθώς και εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας να ασκούν πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση ώστε να ανατραπεί η απόφαση.

Θυμίζουμε ότι έγινε μία συνάντηση με διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη όπου του ζητήθηκε η πολιτική παρέμβαση, προβάλλοντας οικονομικά αλλά και κοινωνικά επιχειρήματα για μια περιοχή, που θα έμενε στην ουσία χωρίς καμία τράπεζα.

Τελικά, ενώ το υποκατάστημα ήταν να κλείσει στις 22 Φεβρουαρίου, τελικά δόθηκε παράταση στη λειτουργία του μέχρι 22 Μαρτίου, δηλαδή για ένα μήνα.  Βέβαια, ο ένας μήνας δεν συνιστά λύση, όμως αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ ο κ. Κ. Μαράβας, «Είναι μια κίνηση καλής θέλησης, που δείχνει ότι η πολιτική παρέμβαση και πίεση σε συνδυασμό με τα λογικά επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας, μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. Δεν εφησυχάζουμε, εννοείται ότι όλο αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο, το υποκατάστημα να παραμείνει ανοιχτό, ώστε να παρέχει υπηρεσίες στους συμπολίτες μας αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας».

Έτσι λοιπόν, αναμένεται τις επόμενες μέρες να συνεχίσει η κινητοποίηση των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, ώστε να αρθεί ο όποιος κίνδυνος. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι ήδη τον περασμένο χρόνο έκλεισε σ την περιοχή και το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς προκαλώντας αναστάτωση στις συναλλαγές του κοινού. Το κλείσιμο και του υποκαταστήματος της  Εθνικής, θα σήμανε ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την τοπική αγορά και όχι μόνο, με τους κατοίκους και επισκέπτες να αναγκάζονται να μεταβαίνουν είτε στα Τρίκαλα είτε στο Μουζάκι για να εξυπηρετηθούν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop