Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παράταση περιόδου υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα dentist pass

ΤΟΠΙΚΑ18.10.2023 | 6:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από την αρχή του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των αιτήσεων για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών – αφορά για φέτος παιδιά γεννημένα από το 2011 έως και το 2017 – γνωστό με την επωνυμία «dentist pass».

Το πρόγραμμα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης της αξίας της πρόληψης στη στοματική υγεία. Ειδικότερα για παιδιά που βρίσκονται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου η επίσκεψη σε οδοντίατρο της επιλογής τους θα αποτελέσει, ενδεχομένως, την πρώτη επαφή με το περιβάλλον του οδοντιατρείου συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης για τα επόμενα χρόνια.

Η επιτυχής έκβαση του – σε πρώτη φάση τριετούς – προγράμματος εξαρτάται άμεσα από την απήχηση της δράσης τη φετινή χρονιά. Επιτυγχάνοντας τη μέγιστη συμμετοχή παιδιών μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για ένα μόνιμο πλαίσιο προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για τις μελλοντικές γενιές μαθητών. Δυστυχώς η διάχυση του μηνύματος δεν είναι για την ώρα ικανοποιητική και η προσέλευση των παιδιών στα οδοντιατρεία είναι πολύ μικρή. Για τον λόγο αυτό οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αιτηθήκαμε την παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα και το αίτημα αυτό έγινε δεκτό. Έτσι οι γονείς των παιδιών που είναι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν την σχετική αίτηση μέσω του gov.gr μέχρι 22 Δεκεμβρίου. Τονίζουμε ότι όλα τα παιδιά που ανήκουν στην προαναφερθείσα ηλικιακή ομάδα και διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑ.Α.Υ.Π.Α. είναι δικαιούχοι της παροχής άνευ εισοδηματικών ή άλλων κριτηρίων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης