Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ29.02.2024 | 5:59 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλευρό των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και βρίσκονται υπό τον κίνδυνο πλειστηριασμού, τάσσεται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Με επιστολή του στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, ζητά να παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών και των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για τα φυσικά πρόσωπα και της επιχειρήσεις της Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρει πως η ανάκαμψη της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες της καταιγίδας Daniel αποδεικνύεται δύσκολη με αποτέλεσμα επιχειρήσεις όλων των τομέων της οικονομίας να μην είναι ακόμα σε θέση να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και για το λόγο αυτό ζητά την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που λήγει στις 4 Μαρτίου, για ένα ακόμα εξάμηνο τουλάχιστον.

Στην επιστολή του ο κ. Κουρέτας αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ με απόφαση σας τον περασμένο Νοέμβριο (ΦΕΚ B’ 6444/10.11.2023) ανεστάλησαν οι πλειστηριασμοί και οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel στη Θεσσαλία.

Παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κυβέρνησης, η αποκατάσταση των ζημιών καθυστερεί με αποτέλεσμα αγρότες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις να μην καταφέρνουν ακόμα να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Ταυτόχρονα λόγω της καταστροφής σε μεγάλο μέρος του παραγωγικού κεφαλαίου, τόσο του πρωτογενούς, όσο και του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας, η ανάκαμψη της περιοχής αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν την ανάγκη παράτασης της περιόδου αναστολής πλειστηριασμών και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για τη Θεσσαλία, τουλάχιστον κατά ένα επιπλέον εξάμηνο, ώστε να διευκολυνθούν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην αγωνιώδη προσπάθεια ανάκαμψης.

Θυμίζουμε ότι η παρούσα αναστολή εκπνέει στις 4 Μαρτίου και ζητούμε άμεσα την επέκταση της.».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης