Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παράταση των αιτήσεων ζητά ο Βασίλης Γιαγιάκος

ΤΟΠΙΚΑ30.05.2024 | 2:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων που εκπνέει αύριο, 31 Μαΐου για την ενίσχυση στις πληγείσες επιχειρήσεις με οικονομικές απώλειες από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Υπ’ αριθμ. 35108/2024 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ΦΕΚ 2549/Β/30-4-2024, ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο.

Ειδικότερα με επιστολή του, αιτήθηκε την παράταση της υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα https://www.aade.gr/mybusinesssupport για τουλάχιστον ένα μήνα, δηλαδή μέχρι 28 Ιουνίου, καθώς δεν υπήρξε ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας των επιχειρηματιών και λογιστών.

Συνοπτικά, Αίτηση δύναται να υποβάλουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023 και λειτουργούν νομίμως, και πληρούν τις προϋποθέσεις των παρ. 3 και 4. της υπουργικής απόφασης που έχει αναρτηθεί στο portal του Επιμελητηρίου Τρικάλων www.trikala-chamber.gr

Eπιλέξιμες μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, είναι επιχειρήσεις στις κάτωθι γεωγραφικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

α) Επιχειρήσεις του Δήμου Φαρκαδόνας, που είχαν την έδρα τους ή υποκατάστημα στον Δήμο Φαρκαδόνας κατά την 4η Σεπτεμβρίου 2023 και δεν δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων ούτε στον τομέα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

β) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα (καταλύματα, εστίαση, τουριστικές επιχειρήσεις) στις:

– Δημοτικές Κοινότητες Ελάτης, Νεραϊδοχωρίου και Περτουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αιθηκών του Δήμου Πύλης και

– Δημοτικές Κοινότητες Καλλιρρόης, Αγίας Παρασκευής, Ανθούσης, Κατάφυτου (οικισμοί Κατάφυτο, Μηλέα), Κρανέας (οικισμοί Κρανέα, Δολιανά, Κονάκια), Πολυθέας, Στεφανίου και Χαλικίου της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου του Δήμου Μετεώρων.

γ) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές επιβατών στις κάτωθι περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς οδικής πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων:

–       Δήμος Πύλης και

–       Δήμος Μετεώρων.

δ) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταλυμάτων στην κάτωθι περιοχή που επλήγη λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων:

–       Δημοτική Κοινότητα Πύλης της Δημοτικής Ενότητας Πύλης του Δήμου Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης