Τρίτη 20.10.2020 | Εορτάζουν: Αρτέμιος, Αρτέμης, Άρτεμις, Αρτέμη, Αρτέμιδα, Αρτεμία, Αρτεμισία, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διάνα, Ντιάνα, Ενόη, Ματρώνα, Ματρόνα, Κερασιά, Κερασία

«Παράθυρο» για πρόωρες εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24.05.2019 | 6:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ανοιχτό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στις εκλογές «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο». «Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω…  Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για προεκλογική παροχολογία χωρίς σχέδιο κάνοντας λόγο για μόνιμα μέτρα, αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας στρατηγικής για ανάκαμψη της οικονομίας. Εξήγησε το πρωί ότι η κοινωνική ελάφρυνση γίνεται τώρα, γιατί τώρα ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat το υπερπλεόνασμα του 2018, ώστε η κυβέρνηση να είναι βέβαιη ότι θα έχει τον αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο του 2019, μετά από τρία χρόνια με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Πρόσθεσε ότι το ποσό προέρχεται από τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικούς λαού αλλά κι από το νοικοκύρεμα στη διαχείριση. «Δεν θα πάει σε “δωράκια” σε εκείνους που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό ή για φορολογικές μειώσεις του μεγάλου πλούτου αλλά στους πολλούς» είπε.

Σε ερώτηση για τη 13η σύνταξη και όσους συνταξιούχους είδαν μικρότερα ποσά απ’ αυτά που περίμεναν ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι η κυβέρνηση έδωσε ότι είχε διαθέσιμο. «Αυτά έχουμε, λίγα και πρέπει να τα μοιράσεις δίκαια». Και διευκρίνισε ότι στις κοινωνικές κατηγορίες που έπαιρναν το «κομμένο» ΕΚΑΣ, παίρνουν όλη τη σύνταξή τους, ενώ τάχθηκε κατά ενός προνοιακού ΕΚΑΣ και υπέρ της αποκατάστασής τους.

«Οι προκάτοχοί μου είχαν δυνατότητα να μοιράζουν χρήματα δεξιά αριστερά και τώρα κατηγορούν εμάς» είπε ο πρωθυπουργός. «Μοιράσαμε όχι λεφτά, αλλά βάρη με δικαιοσύνη. Εγώ βρέθηκα στην ηλεκτρική καρέκλα και πάλι δεν έχουμε πακτωλό χρημάτων. Αυτοί μας οδήγησαν στα μνημόνια και έκαναν αθρόες προσλήψεις πριν τις εκλογές» τόνισε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop