Δευτέρα 26.07.2021 | Εορτάζουν: Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Πάρις, Βίβιαν, Έρση, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

Παρέμβαση από τον Δήμο Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ23.07.2019 | 2:30 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, τόσο στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη όσο και στον Υπουργό και στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βορίδη Μάκη και Κωνσταντίνο Σκρέκα, με κοινοποίηση στο σύνολο των Τρικαλινών Βουλευτών.

Η επιστολή κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά στη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Μεσοχώρας. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος «Το φράγμα της Μεσοχώρας, ένα έργο μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, παραμένει σχεδόν ολοκληρωμένο αλλά ανενεργό στις πλαγιές της Πίνδου. Από την πλευρά του Δήμου Πύλης τονίζουμε πως το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) της ΔΕ Πινδέων που έχει ζητηθεί έχει περαιωθεί και βρίσκεται στην Περιφέρεια απ’ όπου αναμένεται η έγκριση του. Επίσης έχει φθάσει στο τελικό στάδιο η αναγκαία μελέτη για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο Δήμος Πύλης επιθυμεί και αγωνίζεται για την αποπεράτωση και λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου ωστόσο πρώτα πρέπει να τακτοποιηθούν δίκαια οι κάτοικοι της περιοχής». Το δεύτερο ζήτημα που θέτει αφορά στο φράγμα Πύλης με τον κ. Μαράβα να επισημαίνει τα εξής: «Από την μεριά της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπάρχει και είναι έτοιμος ο φάκελος του έργου. Υπολείπονται ενέργειες της οριστικής σύνταξης (οριστικοποίησης) της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και η σύνταξη των οικονομικών τευχών για την πραγμάτωση του μεγάλου αυτού έργου. Οι δυνατότητες του φράγματος Πύλης, είναι να παράγει το 1/5 απ΄ το Υ.Η.Ε. Μεσοχώρας, δηλαδή 64 εκατομμύρια κυβικά νερό.

Ενισχύονται η επαρκής και ποιοτική ύδρευση και άρδευση, η αντιπλημμυρική προστασία, η ποσότητα και η ποιότητα των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων. Η ωριμότητα του έργου βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Υπολείπονται: Ενέργειες οριστικής σύνταξης (επικαιροποίησης) της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ενέργειες επικαιροποίησης οικονομικών τευχών του έργου.

Και τα δύο αυτά έργα πρέπει για την ανάπτυξη, για το καλό του ορεινού όγκου της Πίνδου, για τα Τρίκαλα, για την Θεσσαλία και τελικά για την Ελλάδα μας, να υλοποιηθούν άμεσα» καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος αναμένοντας πιά τις αντίστοιχες αντιδράσεις από την πλευρά των πολιτικών ιθυνόντων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop