Τετάρτη 06.12.2023 | Εορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ

Παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29.05.2018 | 4:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις εργασίες της εαρινής Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία βουλευτών. Από τη μεριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και Παναγιώτα Δριτσέλη, με τις ιδιότητες του Επικεφαλής και της Αναπληρωτού Επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας συμμετείχαν στις τετραήμερες εργασίες των επιτροπών, οι οποίες αφορούσαν σε πτυχές της περιφερειακής πολιτικής για την ασφάλεια, καθώς και σε ζητήματα διεθνών σχέσεων και πολιτικής γειτονίας με τρίτες χώρες. Στις εργασίες της Ολομέλειας συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της φιλοξενούσας χώρας, καθώς και βουλευτές και διπλωματικοί εκπρόσωποι από όλα τα Κράτη μέλη του οργανισμού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν επίσης στην Μόνιμη Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και κατέθεσαν μια σειρά από τροπολογίες στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της διακήρυξης, σε σχέση με την περιφερειακή πολιτική ασφάλειας στη Μεσόγειο και την Κύπρο, οι οποίες και έγιναν ομόφωνα δεκτές. Στο ίδιο πλαίσιο, τοποθετήθηκανγια τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται παράνομα στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, η Παναγιώτα Δριτσέλη, στα πλαίσια της συμμετοχής της στην Επιτροπή για την Πολιτική Πτυχή της Ασφάλειας διατύπωσε την ανησυχία της για την τακτική της Τουρκίαςστο συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να σταματήσει η κράτηση και να λειτουργήσει η γειτονική χώρα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, με δεδομένο ότι είναι απαράδεκτο να κρατούνται άνθρωποι, χωρίς επίσημες κατηγορίες, στην φυλακή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Την παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης,Michele Nicoletti, τονίζοντας ότι η τακτική αυτή της Τουρκίας αποτελεί έναν από τους λόγους που το Συμβούλιο της Ευρώπης παρακολουθεί στενά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην γείτονα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στις προσπάθειες για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης