Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Παρέμβαση Σκρέκα για τη στήριξη των οδοντιάτρων

ΤΟΠΙΚΑ02.06.2020 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προχώρησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας. σχετικά με την ανάγκη μέτρων στήριξης των οδοντιάτρων που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, τα οδοντιατρεία της χώρας λειτούργησαν με αυστηρούς περιορισμούς το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου και εξυπηρετούσαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Από τις 4 Μαΐου, όταν επετράπη να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία τους, αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα, όπως το αυξημένο κόστος των μέσων ατομικής προστασίας, ενώ ταυτόχρονα έχουν μειωμένη κίνηση λόγω και των τήρησης των νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο Υφυπουργός μετέφερε στους κ.κ. Γεωργιάδη και Κικίλια τα αιτήματα που περιλαμβάνονται σε σχετική επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν:

α) Στην εκπόνηση προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικού σκοπού για την τεχνολογική αναβάθμιση των οδοντιατρείων της επικράτειας,

β) στην οικονομική στήριξη των οδοντιατρείων με την ένταξη τους στα μέτρα στήριξης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο και

γ) στην ένταξη της οδοντιατρικής στο γενικό σχεδιασμό υγείας, τη στοιχειώδη έστω κάλυψη των πολιτών από το ασφαλιστικό σύστημα και την άμεση ενίσχυση των δημόσιων οδοντιατρικών δομών με την πλήρη στελέχωση τους με το αναγκαίο προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης