Σάββατο 05.12.2020 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας των θαλασσαιμικών

ΤΟΠΙΚΑ15.10.2018 | 5:12 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με αισθήματα αγωνίας, θλίψης, απογοήτευσης και ανασφάλειας περιγράφουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία που μεταγγίζονται και παρακολουθούνται συστηματικά στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων, τη νέα μετακίνηση νοσηλεύτριας της Μονάδας.

Όπως επισημαίνεται σε επιστολή παρέμβασης της Ομοσπονδίας πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας, «Λίγους μήνες μετά την αλλαγή του νοσηλευτικού προσωπικού από την υπάρχουσα Διοίκηση, προχωρούν σε νέα αλλαγή της νοσηλεύτριας που τοποθετήθηκε, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, χωρίς καμία προφορική ή έγγραφη διαμαρτυρία των ασθενών ή των προϊσταμένων της Μονάδας.

Παρ’ όλο που θα έπρεπε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στις θέσεις του υπάρχοντος προσωπικού μιας και πρόκειται για Μονάδα χρόνιων ασθενών, η Διοίκηση προχωρά ξανά σε διατάραξη της ηρεμίας προκαλώντας αισθήματα φόβου, αγωνίας και εγκατάλειψης στους εν λόγω ασθενείς. Κάνουμε δημόσια έκκληση στους θεσμικούς φορείς της υγείας να σταματήσουν αυτή την άσκοπη κίνηση που γίνεται εις βάρος ασθενών με χρόνιο πρόβλημα υγείας».

Για τις μετακινήσεις του προσωπικού εκφράστηκαν και κατά το παρελθόν προβληματισμοί σε τοπικό επίπεδο με τα μέλη του συλλόγου να αναφέρονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τις μετακινήσεις αυτές.

1 σχόλιο για “Παρέμβαση της Ομοσπονδίας των θαλασσαιμικών”

  1. Ο/Η Σ Παπ και λέει:

    Οι διοίκηση δεν κρατάει ούτε τα πρόσχημα τόση αθλιότητα!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop