Δευτέρα 08.08.2022 | Εορτάζουν: Μύρων, Μύρα, Μίρκα, Τριαντάφυλλος, Τριανταφύλλης, Φύλλης, Φύλλιος, Τριανταφυλλένιος, Τριανταφυλλιά, Φύλλη, Φύλλια, Φυλλιώ, Φυλλίτσα, Τριανταφυλλένια, Ρόζα

Παρέμβαση του Κ.Υ. Πύλης για την κατάσταση στην Υγεία

ΤΟΠΙΚΑ14.09.2019 | 1:51 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ο χώρος της πρωτοβάθμιας υγείας νοσεί εδώ και χρόνια. Φαίνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής στον οποίο όμως να θυμίσουμε ότι κρέμεται η ζωή χιλιάδων πολιτών αλλά και στηρίζεται η πρόληψη. Παρά το σημαντικό ρόλο που έχουν τα Κέντρα Υγείας, παραμένουν στις περισσότερες περιπτώσεις υποστελεχωμένα, χωρίς βασικές υποδομές, χωρίς να μπορούν να κατακτήσουν στο ελάχιστο τη δυναμική που θα μπορούσαν να έχουν.

Οι προβληματισμοί γύρω από αυτό πολλοί. Βέβαια, τα προβλήματα παραμένουν …περισσότερα από τους προβληματισμούς και σαφώς ζητούν επιτακτική λύση. Μέσα στο πλαίσιο λοιπόν της έναρξης μιας νέας συζήτησης και παρεμβάσεων, ο κ. Μιχάλης Βενιζέλος, ως διευθυντής του Κέντρου Υγεία Πύλης και έχοντας αρκετά χρόνια το τιμόνι του οργανισμού πρωτοβάθμιας υγείας που καλύπτει τις ανάγκες ενός υπερμεγέθη δήμου, θέτει θέμα αντιστοίχησης των Υγειονομικών Περιφερειών με αυτές της Περιφερειακής Διοίκησης καλώντας όλες τις πλευρές να λάβουν θέση και με συνοχή να προβούν στην αντίστοιχη απόφαση.

Όπως επισημαίνει, «Ο χώρος της υγείας είναι για την χώρα μας από σειρά ετών, χώρος αντιπαράθεσης κομματικών συμφερόντων του εκάστοτε κυβερνόντος κόμματος, της αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων της Βουλής. Πέραν του βασικού ερωτήματος της χρηματοδότησης και της ξεκάθαρης τοποθέτησης εάν η υγεία είναι καταναλωτικό ή κοινωνικό αγαθό – που σίγουρα δεν υπάρχει κοινό σημείο προσέγγισης των κομμάτων της Βουλής επί τούτου – υπάρχουν μείζονα θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συναίνεση όλης της Βουλής. Σήμερα θέτω ένα εξ αυτών : εάν οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας πρέπει να αντιστοιχούν αριθμητικά όσες και οι Διοικητικές;

Η πραγματικότητα, ο γεωργαφικ΄ςο χάρτης και η υφιστάμενη κατάσταση συνιστούν πρόκληση για μια ομόφωνη απάντηση από όλα τα κόμματα , ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες πρέπει να είναι όσες και οι Διοικητικές. Προσκαλώ όλες τις πτέρυγες της Βουλής να τοποθετηθούν και να συμφωνήσουν στην εν λόγω πρόταση στα πλαίσια της κοινή λογικής. Αυτό θα αποτελέσει μια καλή αρχή συνεννόησης για την αποτελεσματική παρέμβαση στον πολύπαθο χώρο της υγείας προς όφελος των πολιτών. Περιττεύει άλλη αιτιολόγηση».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης