Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παρουσίαση δράσεων και κοπή πίτας για το Επιμελητήριο

ΤΟΠΙΚΑ13.02.2023 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι πολύμορφες δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων που στοχεύουν στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της οικονομίας, μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρό του κ. Βασίλη Γιαγιάκο, στην επιτυχημένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, το βράδυ της Κυριακής, στην κατάμεστη από κόσμο, αίθουσα του συνεδριακού χώρου του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ City Resort.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Γιάννης Μπρατάκος, η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη οι οποίοι και βραβευτήκαν.

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Γιαγιάκος, παρουσιάζοντας εκτενώς τις δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων υπογράμμισε πως «το Επιμελητήριο Τρικάλων με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις προώθησε την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κι αυτό παραμένει μία πάγια προτεραιότητα η οποία ενισχύεται συνεχώς με νέες καινοτόμες δράσεις που το καθιστούν σημείο αναφοράς σ’ όλη τη χώρα». Ακολούθως, ο κ. Γιαγιάκος αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις του Επιμελητηρίου στην εκπαίδευση, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, στη διοργάνωση αποστολών και τη συμμετοχή σε εκθέσεις για την προώθηση της εξωστρέφειας των μελών του αλλά και στην άριστη συνεργασία με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς της επιχειρηματικότητας (Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος) για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας και την προώθηση δίκαιων αιτημάτων στην κεντρική διοίκηση. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για τη στήριξή τους.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ. Γιαγιάκου αφιερώθηκε στις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί το Επιμελητήριο Τρικάλων τις οποίες εξήρε ο κ. Μπρατάκος, συγχαίροντας προσωπικά τον κ. Γιαγιάκο για τους δρόμους που ανοίγει για τον επιμελητηριακό θεσμό και την επιχειρηματικότητα προτάσσοντας τον αναπτυξιακό τους ρόλο.

Παρουσιάζοντας τις αναπτυξιακές δράσεις του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρός του, υπογράμμισε πως «παραμένει διαρκής προτεραιότητα μας ο πρωτογενής τομέας και η αγροδιατροφή που έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία, καθώς πέρα από την οικονομική δραστηριότητά τους, συμβάλλουν στην επισιτιστική ασφάλεια του πληθυσμού, ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη και έχουν σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και για την ανάδειξή του αγωνιζόμαστε διαρκώς καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις». Ο κ. Γιαγιάκος αναφέρθηκε στη διαδρομή για την κατάθεση των ολοκληρωμένων προτάσεων για το «Πράσινο – Μεσογειακό Θερμοκήπιο», για τις δενδρώδεις καλλιέργειες με τη δημιουργία από Ομάδα Παραγωγών ενός πρότυπου κτήματος, στις δράσεις για τα αρωματικά φυτά που κορυφώθηκαν με την πιστοποίηση της ρίγανης του Κόζιακα, για τις υπαίθριες καλλιέργειες με διχτυοκήπια και θερμοκήπια, για τον κτηνοτροφικό κλάδο με την πρόταση για τη δημιουργία πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας με λειμώνα.

Εκτενής ήταν η παρουσίαση, από πλευράς του κ. Γιαγιάκου και στις δράσεις για τον τουρισμό, επιστέγασμα των οποίων ήταν η δημιουργία του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Ως προς αυτό, τόνισε: «Είναι η πρώτη πανελλαδικά συνεργατική δομή Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. Η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, οι Δήμοι του νομού, η Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου και οι επαγγελματίες του τουρισμού ενώσαμε τις δυνάμεις μας έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της ομορφιάς, της μοναδικότητας και της αυθεντικότητας του τόπου μας.».

Ο κ. Γιαγιάκος, επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τη δικτύωση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο αλλά και στη συμμετοχή στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιμελητηρίων της UNESCO (Mirabilia)», εκπροσωπώντας όλα τα Επιμελητήρια της χώρας που έχουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολούθησε η βράβευση των επίσημων προσκεκλημένων κυριών Μπρατάκου, Μασούτη και κυριών Ζαχαράκη και Πατουλίδου με τους οποίους το Επιμελητήριο Τρικάλων έχει κοινές δράσεις και συναντίληψη για την προώθηση των αναπτυξιακών του στόχων.

Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης