Σάββατο 23.01.2021 | Εορτάζουν: Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, Αγαθαγγέλη, Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Παρουσίαση της καραγκούνικης φορεσιάς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζηλευτής

ΤΟΠΙΚΑ14.02.2020 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 13/02/2020 η Παρουσίαση της γυναικείας Καραγκούνικης φορεσιάς στα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Ζηλευτής με πρωτοβουλία της δραστήριας προέδρου του Συλλόγου Κας. Ευαγγελίας Ζήση.

Η συγκεκριμένη πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου έχει το χάρισμα να ταράσσει διαρκώς τα λιμνάζοντα νερά και να αναδύει τα πολιτιστικά στοιχεία του χωριού της. Οι κάτοικοι του χωριού την ακολουθούν με ευχαρίστηση και  μαζί της έχουν αλλάξει το ρυθμό της ζωής του χωριού  που αναβαθμίζουν με σταθερά βήματα.

Στα πλαίσια λοιπόν των δραστηριοτήτων του συλλόγου η κ. Ζήση επιμελήθηκε και διοργάνωσε ένα απογευματινό παρουσίασης της Καραγκούνικης φορεσιάς. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ δίδοντας επεξήγηση με απόλυτη σαφήνεια σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις του ακροαματικού κοινού που κατέκλεισε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζηλευτής. Με το πέρας της παρουσίασης τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Ζηλευτής απόλαυσαν τον απογευματινό τους καφέ και τα σπιτικά εδέσματα που τους  προσφέρθηκαν μέσα σε ένα θερμό κλίμα ικανοποίησης και ευχαρίστησης.

Το πρόγραμμα έληξε με ένα τοπικό τραγούδι του χωριού που επέδωσαν οι γυναίκες του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, π. Νικόλαος Δημουλάς, π. Κωνσταντίνος Τσιακμάκης, π. Αριστείδης Τσιότρας,   τα μέλη του ΔΣ καθώς και όλοι οι υποστηρικτές του συλλόγου ενώ όπως δήλωσε η πρόεδρος κ. Ε. Ζήση επιφυλάσσεται για επόμενες παρόμοιες δράσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop