Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Παρουσίαση της Ψηφιοποίησης των Χειρόγραφων Κωδίκων της Ι.Μ. Ρουσάνου Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ17.02.2020 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε θετικό κλίμα, η εκδήλωση για την παρουσίαση του πιλοτικού έργου «Ψηφιοποίηση, Διαχείριση και Καταλογογράφηση της συλλογής χειρογράφων της Ι.Μ. Ρουσάνου.»

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιείται από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης.

Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη του πνευματικού πολιτιστικού πλούτου των Μονών των Μετεώρων και η διατήρησή τους για τις επόμενες γενιές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης Δρ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Μαζαράκης-Αινιάν Κωνσταντίνος, με τη συνεργάτιδά του κα Κλεοπάτρα Κυρτάτα, ο κ. Κωνσταντίνος Πατσέας υπεύθυνος του έργου «Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός», ο κ. Αγαμέμνων Τσελίκας, προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του ΜΙΕΤ, καθώς και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Ιδιαίτερη χαρά έδωσε το γεγονός ότι την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους η ηγουμένη της Ι.Μ. Ρουσάνου μοναχή Φιλοθέη, η ηγουμένη της Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου μοναχή Χρυστονύμφη και εκπρόσωποι από την Ι.Μ. Βαρλαάμ.

Η Πρόεδρος της KDK και Δωρήτρια της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας κα Κατερίνα Δημουλά-Μέρριαμ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και o Aντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ηλιόπουλος εισηγήθηκε της παρουσίασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσω διαδικτύου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης