Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Παρουσίαση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ των λιμνών της Καρδίτσας

ΤΟΠΙΚΑ19.07.2018 | 5:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ως το μεγαλύτερο δωρεάν φεστιβάλ στην Ελλάδα, χαρακτήρισε το φεστιβάλ των λιμνών στην Π.Ε. Καρδίτσας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Π..Ε. Καρδίτσας Βασίλη Τσάκο.

Το φεστιβάλ των λιμνών περιλαμβάνει περίπου 40 θεατρικές παραστάσεις, τοπικών θιάσων, σε όλους τους Δήμους του νομού και τέσσερις μεγάλες συναυλίες, σε Κερασιά, Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Σμοκόβου και Καρδίτσα.

Αναλυτικότερα ο κ. Αγοραστός κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, ένα μεγάλο φεστιβάλ με ισχυρό αποτύπωμα σε όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ των τριών  λιμνών στην Καρδίτσα διοργανώνεται  σε μια εποχή όπου η επικοινωνία των ανθρώπων είναι δύσκολη λόγω της οικονομικής κατάστασης. Σε μια εποχή όπου η διασκέδαση είναι δύσκολη, εμείς με σαράντα θεατρικές παραστάσεις σε όλους τους δήμους του νομού Καρδίτσας και τέσσερις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, προσπαθούμε, την περίοδο του καλοκαιριού, να δώσουμε τόνωση στην περιοχή μας. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά αλλά και σε κάθε ηλικία να βγουν από τα σπίτια και να συναντηθούν χωρίς κόστος με το συνάνθρωπό τους. Στην ουσία η προσπάθεια μας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Αποτελώντας αντίσταση στην απομόνωση των ανθρώπινων κοινοτήτων».

Παράλληλα,  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «στόχος μας είναι να δώσουμε ανάσες ελπίδας και να ζωντανέψουμε τις λίμνες μας και όλη την περιοχή. Κάθε χρόνο είμαστε συνεπείς με τη διεξαγωγή αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, το οποίο είναι ανθρώπινο και είναι  εγχείρημα ζωής. Οι λίμνες και το φεστιβάλ δίνουν ζωή. Όπως, ζωή θα δώσουν ο Χατζηγιάννης, ο Μακεδόνας, οι Onirama, ο Μητρίτσας και ο Σιόλας το επόμενο διάστημα. Όπως και πολλά τοπικά μουσικοχορευτικά, θεατρικά και καλλιτεχνικά συγκροτήματα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν το φεστιβάλ υπογραμμίζοντας ότι «δίνουμε δουλειές, δημιουργούμε οάσεις  οξυγόνου, συνεργασίας και συνεύρεσης των ανθρώπινων κοινοτήτων. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης