Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παρουσίαση των βιβλίων του Χάρη Κουδούνα στο Δημαρχείο Πύλης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ11.06.2018 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκαν τα δυο βιβλία του Συγγραφέα και Ακαδημαϊκού κ. Χάρη Κουδούνα το Σάββατο 9/6 το βράδυ στο Δημαρχείο Πύλης, που οργάνωσε ο Δήμος Πύλης και οι Εκδόσεις «Φυλάτος» στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης.

Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του trikalavoice κ. Βασίλειος Αλεξίου ξεκινώντας την ομιλία του ευχαριστώντας πρωτίστως όλους τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενος στην συνέχεια για τον Συγγραφέα και Ακαδημαϊκό  κ. Χάρη Κουδούνα των βιβλίων με τίτλο τον μεν πρώτο «Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ» το δεύτερο δε «ΤΟ ΑΠΟΔΙΚΩΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ», ο οποίος χρόνια τώρα κάνει μια ιστορική μελέτη για τα μονοπάτια των Αγγέλων  συνδέοντας την Ναζαρέτ με την Πύλη-Πόρτα Παναγιά και το Λορέτο της Ιταλίας και θα ακούσετε απόψε ενδιαφέροντα πράγματα για τις πτυχές των βιβλίων, τόσο από τους ομιλητές όσο και από το ίδιο τον Συγγραφέα.

Στη συνέχει ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας καλωσορίζοντας τους επισήμους και τους παρευρισκόμενους ανέφερε τα εξής.

Υπάρχει κάποιο μονοπάτι για κάθε άνθρωπο το οποίο αν διανύσουμε θα μπορέσουμε ένα νόημα στην ίδια την ύπαρξη μας, αρκεί να το βρούμε η πιο μεγάλη αλήθεια κατοικεί μέσα μας. Μην απορείτε δεν είναι δικά μου λόγια είναι λόγια  των βιβλίων του φίλου μου του Χάρη του Κουδούνα, το οποίο καλωσορίζω στην Πατρίδα του την όμορφη Πύλη.

Αισθάνομαι τυχερός που ενώ ζεις και δραστηριοποιείσαι στην Ιταλία δεν ξέχασες ποτέ την Πύλη, το δείχνουν τα βιβλία σου μαζί σου κάναμε το ταξίδι στο Λορέτο , μαζί σχεδιάσαμε τον δρόμο των Αγγέλων  Πύλη- Άρτα-Λορέτο.

Είμαστε περήφανοι για σένα.

Στην συνέχεια ο Συγγραφέας κ. Βασίλης Πανάγος αναφέρθηκε στα βιβλία του Χάρη Κουδούνα ό οποίος ο ίδιος έκανε μια έρευνα και μελέτη για τα μονοπάτια των Αγγέλων.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Συγγραφέα φιλόλογου και Θεολόγου κ. Χριστοφόρου Τριάντη, που αναφέρθηκε στα βιβλία του κ. Κουδούνα με τα καλλίτερα λόγια επικεντρώνοντας  το ενδιαφέρον του στην Εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς.

Στην συνέχεια η  Γεωπόνος Προϊσταμένη του Τμήματος και Προγραμματισμού του Δήμου Πύλης, κ. Ντίνα Μπέκου αναφέρθηκε και αυτή με την σειρά της στα παραπάνω βιβλία του Συγγραφέα.

Τέλος ο κ. Κουδούνας έκλεισε την εκδήλωση με την αναφορά του στα βιβλία του.

 

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι βουλευτές κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος κ. Κων/νος Σκρέκας, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κων/νος Κρούπης, κ. Σταύρος Ζιάκας, η Πρόεδρος τη Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας, ο πρώην Πρόεδρος του Παγκόσμιου Απόδημου Ελληνισμού Θεσσαλίας κ. Θεόδωρος  Βόμπρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας και ο Εκδότης κ. Φυλάτος.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Μαράβας και ο κ. Κουδούνας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο στον κ. Κουδούνα  και Χρυσόβουλο από τον κ. Κουδούνα  στον Δήμαρχο, χρονολογούμενο από το 1308 του Αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β’ του Παλαιολόγου.

Το συγκεκριμένο δώρο Χρυσόβουλο που είναι γραμμένο στα Ελληνικά αποτελεί πραγματικό κειμήλιο για τον Δήμο Πύλης, καθώς έχουν εκδοθεί μόνο 16 αντίγραφα  θεωρημένα από το Υπουργείο Πολιτισμού Ιταλίας και το Κρατικό  Αρχείο της Ανκόνας.

Τα παραπάνω Χρυσόβουλα δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα με τον Δήμο Πύλης να έχει την κυριότητα , έχοντας την μεγάλη τιμή να τα φιλοξενήσει στο μελλοντικό Μουσείο της Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης