Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παρουσίαση του βιβλίου «22 φθινόπωρα»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ09.02.2023 | 6:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι εκδόσεις «Γραφή» και το Βιβλιοπωλείο «Μαγικά Γράμματα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «22 Φθινόπωρα» της Έφης Λοϊζά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 7:00 το απόγευμα, στη Σουίτα art cafe.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μαρία Αγναντή, φιλόλογος

Ευαγγελία Γραμμένου, φιλόλογος

και η συγγραφέας Έφη Λοϊζά

Τα «22 Φθινόπωρα», αποτελούν την πρώτη συλλογή διηγημάτων της Έφης Λοϊζά. Στα διηγήματα αυτά κυριαρχούν εικόνες από τη φύση και την καθημερινή ζωή. Λουλούδια σε ασβεστωμένες αυλές, μπαρούτι και καπνός, κεντούν τις ζωές δεκάδων ανθρώπων, δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ζωές που βιώθηκαν και ζωές που γεννήθηκαν στη φαντασία της συγγραφέως, μπλέκουν τον μύθο με την πραγματικότητα αναδημιουργώντας παραστάσεις φερμένες από άλλες εποχές με καμβά το λευκό χαρτί. Μυρωδιές φαγητών και ψημένου καφέ, σπίτια χαμηλά και ασφυκτικά γεμάτες γειτονιές. Άνθρωποι που περπατούν προσπαθώντας να φτάσουν σε άγνωστο προορισμό, αγωνιούν, διστάζουν, επαναστατούν, δειλιάζουν, εγκλωβίζονται και αποζητούν την ελευθερία.

Πολλές φορές οι ήρωες παίρνουν στα χέρια τους τα πράγματα και άλλες αφήνουν όλη τη ζωή τους να χαθεί μέσα στη συνήθεια. Κάποιος έρχεται και κάποιος φεύγει και η μοναξιά υπάρχει ως συνθήκη όπως και η συντροφικότητα.

Στα διηγήματα της Έφης Λοϊζά, η ζωή και ο θάνατος συνυπάρχουν. Με κάθε τρόπο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έφη Λοΐζά, γεννήθηκε στην Καβάλα όπου ζει μέχρι σήμερα. Η επαφή της με τη λογοτεχνία ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής της καθώς  περιτριγυρίζεται από βιβλιοθήκες γεμάτες «θησαυρούς». Παρακολούθησε σεμινάρια Ψυχολογίας, Διαπραγμάτευσης, NLP, Διαχείριση άγχους, Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας και  «Έμφυλες ταυτότητες, Πολιτική και Ρητορική» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο..

Από το 2017 είναι συντονίστρια των τμημάτων Δημιουργικής Γραφής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών, όπου ενδυναμώνει την εσωτερική της φωνή κι ανάγκη για γραφή. Τα έξι συναπτά έτη της επικοινωνίας της με τον κόσμο της μυθοπλασίας αρκούν για να κάνει το πρώτο βήμα, γράφοντας την πρώτη της συλλογή διηγημάτων, «22 Φθινόπωρα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης