Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Καραθάνου στην Καλαμπάκα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ19.03.2019 | 4:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και οι Εκδόσεις Γρηγόρη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Πρώτη Μέρα στο Σχολείο” του Σχολικού Σύμβουλου Δημήτρη Καραθάνου την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δασκάλα Κική Κουτσογιάννη – Λαΐτσα και η Φαρμακοποιός Μαρία Πινιάρα.

Σχετικά με το βιβλίο:

Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος. Η συναισθηματική αυτή αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει αυτό το βιβλίο, ως ένας “πολύτιμος οδηγός” για την υποστήριξη του γονιού αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής. Απαντά σε ερωτήματα όπως:

– Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή;

– Πώς θα αγαπήσει το σχολείο;

– Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου;

Γίνεται μια ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής με απλά παραδείγματα τοποθετώντας στη φαρέτρα του γονιού όπλα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης