Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παρουσίαση βιβλίου του Γεωργίου Κωστόπουλου στο Δημαρχείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ05.06.2018 | 6:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Βιβλιοπωλείο ” ΕΠΙΛΟΓΗ” της Ανθούλας Αλεξανδρή και οι εκδόσεις ” ΑΛΦΕΙΟΣ”, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, στο Δημαρχείο,  υπό την αιγίδα των Δήμων Τρικκαίων και Πύλης, το βιβλίο του Γεωργίου Κωστόπουλου “ΧΡΟΝΙΚΟ  1942- 1945 – ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γεώργιος Σιούλας, δικηγόρος και επιστημονικός επιμελητής της έκδοσης, ο Δημήτριος Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός και ιστορικός ερευνητής της τοπικής ιστορίας και ο Κώστας Μιχαλάκης, Φιλόλογος- Ιστορικός, και ερευνητής κι αυτός της τοπικής Ιστορίας.

Ο Γεώργιος Κωστόπουλος, καταγόταν από την Πιαλεία, ήταν από τους πρώτους αντιστασιακούς ενάντια στη Γερμανοϊταλική κατοχή, ιδρύοντας το 1942 τον  ΕΣΑΠ -Εθνικό Στρατό Απελευθερωτικής Προσπάθειας-και έγραψε τα απομνημονεύματά του σχετικά με τη δράση του στον ευρύτερο χώρο του Νομού Τρικάλων και κυρίως στον ορεινό του όγκο.

Οι σημειώσεις του, για πρόσωπα και καταστάσεις εκείνης της εποχής, παρουσιάζουν έντονο τοπικό ενδιαφέρον.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης