Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Παρουσίαση βιβλίου του Θ. Νημά στην Καλαμπάκα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ19.10.2018 | 4:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ., στην κατάμεστη αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» (1ο Δημοτικό Σχολείο) στην Καλαμπάκα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Τρικαλινού φιλολόγου και ιστορικού Θεοδώρου Α. Νημά με τίτλο “Ιστορία και Μνημεία των επαρχιών Τρικάλων και Καλαμπάκας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα”, Θεσσαλονίκη, Εκδοτικός Οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη, 2018, σσ. 672.

Την παρουσίαση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπάκας «Τα Μετέωρα» και ο Εκδοτικός Οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη (Θεσσαλονίκη). Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και του Δήμου Μετεώρων.

Στην αρχή ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Νικ. Κοσβύρας παρουσίασε τον ομιλητή και εν συνεχεία συντόνισε την εκδήλωση.

Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Σμαρώ Νάκη, μαθηματικός, η κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και ο κ. Αχιλλέας Σιάχος, δάσκαλος, οι οποίοι εξήραν την πληρότητα του βιβλίου και τον πολύχρονο αγώνα του κ. Νημά να μελετήσει και να συγγράψει την διαχρονική ιστορία του Ν. Τρικάλων, καθώς και την 35ετή έρευνά του να εντοπίσει, φωτογραφήσει και προβάλει τα πάμπολλα μνημεία της περιοχής μας.

Στους χαιρετισμούς τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μετεώρων κ. Λίλα Μπαντέκα-Νάνη εξήραν την πληρότητα του βιβλίου και την πολυετή προσπάθεια του κ. Νημά για την προβολή του τόπου μας με την συγγραφή της ιστορίας του και την ανάδειξη των μνημείων του. Στο τέλος ο κ. Νημάς ευχαρίστησε εκείνους που τον βοήθησαν στο έργο του, τους ομιλητές στην εκδήλωση, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο και την αντιδήμαρχο κ. Λίλα Μπαντέκα-Νάνη για την συμπαράστασή τους στην διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής, καθώς και το πολυπληθές ακροατήριο, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο και την αντιδήμαρχο κ. Λίλα Μπαντέκα-Νάνη, που προαναφέρθηκαν, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Σινάνης, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές των σχολείων Καλαμπάκας, ηγούμενοι και μοναχοί των Μετεώρων, πρόεδροι συλλόγων, εκπαιδευτικοί και πολλοί Καλαμπακιώτες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης