Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Λινάρδου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ18.03.2023 | 3:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 23 Μάρτη στα Τρίκαλα και ώρα 19:30, στο «Μουσείο Τσιτσάνη» θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Λινάρδου «ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ η αφορμή».

Η αφορμή είναι η δολοφονία ενός Σύριου πρόσφυγα στην σύγχρονη Αθήνα. Το όνομα του Σύριου Δεμίρης. Στα προσωπικά του αντικείμενα κουβαλά και φωτογραφίες από την Σμύρνη πριν την καταστροφή. Ο αστυνόμος Δεμιρόγλου Αναγνωρίζει στο πρόσωπο του έναν μακρινό του ξάδελφο. Έτσι μέσα από αναμνήσεις και ιστορίες που πετάγονται από τις φωτογραφίες ξεδιπλώνεται η ιστορία.

Η μεγάλη ιδέα για την Ελλάδα των πέντε θαλασσών και δύο ηπείρων, ο ρόλος των μεγάλων δυνάμεων εκείνης της εποχής, με τις φιλοδοξίες τους να ελέγξουν την μέση ανατολή και τα πετρέλαια του Ιράκ δημιουργούν προβλήματα στις ζωές απλών ανθρώπων. Είναι ένα βιβλίο δράσης με κατασκόπους, αστυνόμους, τούρκικες αντιστασιακές ομάδες που κινούνται θεατά και αθέατα στα δρόμενα της Σμύρνης, ανοίγοντας τον δρόμο για να πετύχουν τα σχέδια των χωρών τους.

Είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Βασίλη Λινάρδου και το συγκεκριμένο είναι το πρώτο της τριλογίας της Σμύρνης. Θα ακολουθήσουν ακόμη πέντε βιβλία μέχρι ο αστυνόμος Δεμιρόγλου να συλλάβει τον ή τους δολοφόνους του μακρινού του ξαδέλφου. Έξι βιβλία στο σύνολο σε τρεις χρονολογικές ενότητες.

Ο Βασίλης Λινάρδος έχει χτίσει σχέσεις με την πόλη των Τρικάλων μιας και είναι εκείνος που οδήγησε τις εργασίες στον «Μύλο Ματσόπουλου» για να γίνει μουσείο. Σήμερα κάνει το ίδιο με το μηχανουργείο της Μπουτ [ΚΟΜΔΕ]. Επίσης έχει καταγωγή από την μεριά της μητέρας του , το γένος Μούτου από τον Κλεινοβό σημερινός Κλεινός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης