Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Παρουσιάστηκε ο 11ος Μύλος των Ξωτικών

ΤΟΠΙΚΑ11.10.2022 | 5:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ελάχιστος χρόνος απομένει πριν την επίσημη λειτουργία του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου Θεματικού πάρκου της χώρας.

Ο 11ος Μύλος των Ξωτικών ανοίγει φέτος τις πύλες του και περιμένει τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, καθώς «ήρθε η ώρα να ξανανιώσουμε παιδιά, μετά τα όσα ζήσαμε και βιώνουμε», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε το φετινό θέμα: «Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων».

Και ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου ότι «ζούμε τον Μύλο όπως παλιά, παραμυθένιο», που θα πραγματοποιείται «σε υπερβατική χώρα που υπάρχει στη φαντασία όλων των παιδιών».

Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γιάννης Κωτούλας έδωσε έμφαση στην έννοια της λέξης «νέο»: «Νέα χρονιά, νέο θέμα, νέα διακόσμηση, νέα χωροταξία, νέα διαδρομή», επεσήμανε, στο «μεγαλύτερο, ασφαλέστερο, πιο φωτεινό, χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις που προγραμματίζονται για φέτος στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές, επισημαίνοντας ότι «προχωρούμε σε αποκέντρωση σε πολιτιστικούς χώρους», με πλήρη συνεργασία και άνοιγμα χώρων πολιτισμού.

Ο δε διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ ΟΔ. Ράπτης έδωσε το στίγμα για τις φετινές δράσεις, τονίζοντας ότι ουσιαστικά το 2022 πραγματοποιούνται οι επετειακές γιορτές, που δεν επέτρεψε η πανδημία να υλοποιηθούν.

Οι κ.κ. Παπαστεργίου και Κωτούλας αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

– στη συνεργασία ανάμεσα σε πολίτες, επιχειρηματίες και οργανωτική επιτροπή, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών

– στη (και φέτος) πραγματοποίηση συνάντησης με τους επιχειρηματίες (εστίασης, τουρισμού για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών και φιλοξενούμενων

– στη δημιουργία «Κάρτας Εστιατορίου» τοπικών προϊόντων που θα προσφέρονται στους επισκέπτες.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχ. Λάππας, φέτος

– Ανοίγουν όλα τα Μουσεία:

  1. Κατσικογάννη (τουλάχιστον κάθε Σαββατοκύριακο),
  2. Τσιτσάνη (το πλέον γνωστό, λειτουργεί με μέγιστη επιτυχία και υλοποιεί καθημερινές εκδηλώσεις δράσεις)
  3. Λαογραφικό (ανακαινισμένο) με έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

– Δημιουργείται πολιτιστική διαδρομή:

Η διαδρομή Λαογραφικό μουσείο – Στέγη Τεχνών Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή, ιατρού – Μουσείο Τσιτσάνη – Κουρσούν Τζαμί, όπου λειτουργούν ή ετοιμάζονται εκθέσεις.

– Στις γειτονιές και στους πεζοδρόμους μουσικά σχήματα της πόλης και σχήματα από ομάδες μαθητών/τριών θα δίνουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα στην πόλη

– Ενεργοποιούνται σχήματα χορού, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων εντός πόλης

– Η Δημοτική Φιλαρμονική αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο, με μουσική στους δρόμους της πόλης

– Προγραμματίζονται, βραδινός αγώνας δρόμου και χριστουγεννιάτικες ποδηλατάδες

Το θέμα

Ένα μικρό κοριτσάκι, η Αλίκη, ενώ έπαιζε στην εξοχή με την αδερφή της είδε ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει. Η Αλίκη το ακολούθησε ως την όχθη ενός ποταμού, κι έπειτα μπήκε στη φωλιά όπου είχε μπει προηγουμένως ο Ασπροκούνελος. Όμως ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει βαρύτητα και αιωρείται μέσα στη φωλιά. Όταν έφτασε στο δάπεδο της φωλιάς, είδε μια μικροσκοπική πόρτα που το έχει το χάρισμα να μιλάει. Θέλοντας να περάσει την πόρτα, το πόμολο τη συμβούλευσε να πιει ένα φίλτρο που θα την κάνει μικρή, ώστε να χωρέσει από την πόρτα και να βρει τον Ασπροκούνελο.

Πρόσθετα στοιχεία

– Λειτουργεί η ανανεωμένη ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.milosxotikon.gr

– Πληροφορίες δίνονται και στο 2431038890

– Δίνεται έμφαση στην ενεργειακή διαχείριση: μείωση κατανάλωσης ενέργειας, χωρίς μείωση γιορτινού διάκοσμου, αλλά με ορθολογικότερη χρήση φωτισμού (μείωση σπατάλης, παραγωγή τμήματος απαιτούμενης ενέργειας από φωτοβολταϊκό σύστημα, παιχνίδια λούνα παρκ με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κ.α.)

– Τα φώτα της πόλης δε θα κλείνουν

– Σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα του Καρναβαλιού της Πάτρας σχεδιάζεται Κυνήγι Θησαυρού σε όλη την πόλη

– Το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας, η σεκόγια στην κεντρική πλατεία θα φωτιστεί κανονικά, αλλά πιο λιτά, λόγω των έργων ανάπλασης της πλατείας. Για τον ίδιο λόγο, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λίγα μέτρα νοτιότερα, στην κεντρική γέφυρα των Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης