Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Καραθάνου

ΤΟΠΙΚΑ08.12.2018 | 2:46 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

«Πρώτη μέρα στο σχολείο» είναι ο τίτλος του γνωστού σχολικού συμβούλου κ. Δημήτρη Καραθάνο. Το βιβλίο είναι ένας οδηγός για τους γονείς που επιθυμούν μια ομαλή μετάβαση του παιδιού στη σχολική κοινότητα. «Μια δουλειά αρκετών χρόνων πήρε τη μορφή βιβλίου. Ένας πολύτιμος οδηγός για γονείς γιατί η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά», ανέφερε παρουσιάζοντας το έργο του.

Η παρουσίαση του βιβλίου, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Μουσείο Τσιτσάνη με την παρουσία πολλών συμπολιτών μας. Για το βιβλίο μίλησαν, οι Δρ Βασίλειος Κωτούλας, εκπαιδευτικός και συντονιστής εκπαιδευτικού έργου, η Μαρία Κατσανούλη Φυσικός DEA, αφηγήτρια, Δρ Δέσποινα Καραμπατζάκη Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος.

Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος. Η συναισθηματική αυτή αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.
Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει αυτό το βιβλίο, ως ένας “πολύτιμος οδηγός” για την υποστήριξη του γονιού αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής. Απαντά σε ερωτήματα όπως:
– Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή;
– Πώς θα αγαπήσει το σχολείο;
– Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου;
Γίνεται λοιπόν μια ενημέρωση, για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής με απλά παραδείγματα τοποθετώντας στη φαρέτρα του γονιού όπλα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων.
Η προετοιμασία των γονιών αποτελεί κλειδί στην επιτυχία του παιδιού τόσο στο σχολείο όσο και στη ζωή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop