Κυριακή 26.05.2024 | Εορτάζουν: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παρουσιάζεται η συλλογή ποιημάτων της φυλακής «Το στίγμα των βάλτων» από την Γκέλη Ντηλιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.11.2023 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια ιδιαιτέρως ξεχωριστή συλλογή ποιημάτων Γκέλης Ντηλιά με τίτλο «Το στίγμα των βάλτων – Ποιήματα της φυλακής» από τις εκδόσεις ΑΩ θα παρουσιαστεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη.

Πρόκειται για συλλογή 33 ποιημάτων στα οποία αποτυπώνεται η βιωματική εμπειρία της συγγραφέως και η γνωριμία της με εγκλείστους κατά τη διάρκεια του εθελοντικού της έργου στα Καταστήματα Κράτησης από το 2018 μέχρι σήμερα. Φωτίζουν -πέρα από τις ως τώρα γνωστές ή συμβατικές αντιλήψεις μας- άγνωστες πτυχές ή καταστάσεις του κόσμου του σωφρονισμού και παρουσιάζουν στάσεις ζωής με την ποιήτρια να τα μετουσιώνει σε ποιητικό λόγο επικοινωνίας και δημιουργίας.

Η Γκέλη Ντηλιά διδάσκει αγγλικά, ξενόγλωσσο θέατρο και διεξάγει Σεμινάρια – Εργαστήρια Ποίησης στα ΣΔΕ των φυλακών. Η ποιητική της συλλογή «Το στίγμα των βάλτων – Ποιήματα της φυλακής» βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση «Σοφοκλής» στον διαγωνισμό «Κ. Π. Καβάφης 2021» της International Art Academy.

Παρουσία της συγγραφέως για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν:

Η Φανή Μπαλαμώτη, Φιλόλογος – Κοινωνική Ανθρωπολόγος,

ο Σίμος Ανδρονίδης – Κριτικός Λογοτεχνίας,

ο Αγαθοκλής Αζέλης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Τρικάλων και

ο Κώστας Σαμαράς, γραφίστας- φωτογράφος.

Τραγούδια της φυλακής θα αποδώσουν ο Αχιλλέας Τσιακμάκης μπουζούκι, ο Βάιος Κρικέλης κιθάρα και ο Άγγελος Δούμας τραγούδι.

Στο συντονισμό της παρουσίασης ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κύρμπας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης