Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ21.06.2018 | 5:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΛΟΓΗ της Ανθούλας Αλεξανδρή, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων και οι εκδόσεις Ψυχογιός πραγματοποιούν παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου «γινάτι», την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 20.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Να σημειωθεί πως θα προβληθεί ένα βίντεο που αναπαριστά μέσα από φωτογραφικό υλικό τα Ιωάννινα και την λίμνη από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές πορεύονται στα χρόνια της ιταλικής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917∙ της πρώτης απόπειρας δημιουργίας Βλάχικου πριγκιπάτου στην Πίνδο∙ της εξόρυξης πετρελαίου στη Δραγοψά∙ της εκστρατείας στη Μικρά Ασία∙ της προσφυγιάς Μικρασιατών και Ποντίων, αλλά κι εκείνης των Τουρκογιαννιωτών∙ του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο. Συνάμα ακολουθούν τα βήματα Εβραίων, Βλάχων, Αλβανών και Σαρακατσάνων, και γενικότερα την ταραγμένη εποχή πριν από το 1922 και κατά την πρώτη δεκαετία του Μεσοπολέμου.

Στην ίδια πατρίδα συνυπάρχουν ή συγκρούονται διαφορετικοί κόσμοι, ομάδες και άτομα∙ σμίγουν ή αποχωρίζονται τα όνειρα κι ανακατώνονται τα αίματα, οι θρησκείες και οι γλώσσες∙ κι όλα συμβαίνουν στα Γιάννενα, στην πόλη των θρύλων και της μυστηριακής γοητείας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης