Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πασχαλινή εκδήλωση με λατρευτικό ύμνο από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ24.04.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Μεγάλη Εβδομάδα και ο εορτασμός για τα Θεία Πάθη ξεκινά με ένα από τα πιο εμβληματικά θρησκευτικά έργα.

«Stabat mater dolorosa…». Η μητέρα στεκόταν λυπημένη…

Μνημονευτικός ύμνος του ψυχικού πόνου της Παναγίας  θρηνώντας τον Υιό της κάτω από το Σταυρό.

Το «Stabat Mater» του Giovanni Battista Pergolesi είναι μια μουσική διασκευή της ακολουθίας Stabat Mater, συνθέτημένη το 1736. Ο Pergolesi έγραψε αυτό το έργο κατά τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του.

Το “Stabat Mater” του Pergolesi είναι ένα από τα πιο γνωστά θρησκευτικά έργα του, κερδίζοντας μεγάλη δημοτικότητα μετά τον θάνατο του συνθέτη. Ο Jean-Jacques Rousseau εκτίμησε το έργο, χαρακτηρίζοντας την εισαγωγή του ως “το πιο τέλειο και συγκινητικό ντουέτο που έχει γραφτεί από οποιονδήποτε συνθέτη”.

Το έργο είναι χωρισμένο σε δώδεκα μέρη, με κάθε μέρος να έχει το όνομα του κειμένου που ακολουθεί. Είναι ένα έργο που συνδυάζει την ένταση της θρησκευτικής μουσικής με την εκφραστικότητα της όπερας. Ανακαλύψτε την ομορφιά του «Stabat Mater» του Pergolesi σε μια ζωντανή εκτέλεση.

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων του τμήματος Πολιτισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού διοργανώνει εκδήλωση λατρευτικής μουσικής «Stabat Mater», τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 στις 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τρίγωνης».

Συμμετέχουν:

Ορχηστρικό σύνολο

Δημήτρης Μπέλλος (Βιολί Ι)

Στέλλα Τσιαρδάκα (Βιολί ΙΙ)

Χάρις Σαφαρή (Βιολοντσέλο)

Ευαγγελία Αργυροπούλου (Πιάνο)

Σολίστ

Ιωάννα Τσιλιμίγκα (Soprano)

Κατερίνα Τάπανα (Mezzo Soprano)

Φωνητικό Σύνολο Δ.Ω.Τ.

Vocialίστες

Διδασκαλία- επιμέλεια- διεύθυνση: Ιωάννα Τσιλιμίγκα

Παρουσίαση κειμένων: Βάσω Γκουγκαρά

Είσοδος: Ελεύθερη

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης