Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Παιδιατρική Κλινική για δυο νομούς

ΤΟΠΙΚΑ27.06.2018 | 12:15 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Δραματική είναι η κατάσταση για ακόμη μια χρονιά σε μικρό χρονικό διάστημα, σε ότι αφορά τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων της Δυτικής Θεσσαλίας. Η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας παραμένει κλειστή, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να παραπέμπονται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων αλλά και να νοσηλεύονται όσα χρήζουν νοσηλεία.

Το γεγονός έχει οδηγήσει σε πληρότητα την κλινική, αλλά και σε προβληματισμό για το πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και που θα οδηγηθεί. Το μόνο νεότερο που υπάρχει είναι ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε για την προκήρυξη δύο θέσεων για το Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ωστόσο, και αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο για να μπορέσουν οι διαδικασίες να τρέξουν και να επιλεχθεί το ιατρικό προσωπικό.

Τι έχει συμβεί

Ο θάνατος ενός βρέφους, προ κάποιων ημερών, που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Καρδίτσας στη Λάρισα φαίνεται ότι στάθηκε η αφορμή για μια σειρά γεγονότων, που κράτησαν κλειστή την κλινική του νοσοκομείου του όμορου νομού, με τα παιδιά ασθενείς να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειας.

Μετά την τραγική απώλεια του μωρού, συγγενικά του πρόσωπα αποδίδοντας ευθύνες σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια κατά τα οποία παρενέβη η αστυνομία.  Αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με την έτσι κι αλλιώς έλλειψη προσωπικού, η κλινική να μείνει χωρίς γιατρούς και να κλείσει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης