Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Έντονη κόντρα Γαβρόγλου – Μιχαλάκη οδήγησε στην αποχώρηση του Αντιπερφερειάρχη

Πεντάωρη συνάντηση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ17.10.2018 | 7:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας η συνάντηση μεταξύ των τριών Δημάρχων της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα) και των Αντιπεριφερειαρχών, για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με κυρίαρχο θέμα ασφαλώς να είναι η κατανομή των Σχολών και Τμημάτων.

Στη συνάντηση που κράτησε 5 ώρες, Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι εξέθεσαν τις θέσεις τους, με την τρικαλινή πλευρά να πιέζει έντονα για την άδικη κατανομή όσον αφορά το Νομό μας.

Με βάση τις εξελίξεις φαίνεται πως τελικά θα έρθει στα Τρίκαλα ένα ακόμη Τμήμα, επιπλέον της Διατροφής και Διαιτολογίας, αυτό των Διεθνών Σπουδών στο αθλητικό management (αγγλόφωνο), το οποίο θα είναι τετραετούς διάρκειας και το οποίο, όπως γίνεται αντιληπτό, «κουμπώνει» και αυτό στη ΣΕΦΑΑ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, η τρικαλινή πλευρά, συνεχίζει να πιέζει για να έρθει ένα ακόμη Τμήμα, το οποίο να έχει σχέση με τεχνολογία και πληροφορική.

Σε αυτή την προοπτική φαίνεται πως διαφωνεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο δεν βλέπει με καλό μάτι την ίδρυση και νέων τμημάτων.

Από την σύσκεψη, πάντως, αποχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Όπως μας τόνισε ο κ. Μιχαλάκης στην σύσκεψη αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραμείνει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην πόλη, με την πλευρά του Υπουργού να απαντά πως έχει καταργηθεί από το 2013. Τότε ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε στον Υπουργό πως μόνο φέτος εγγράφηκαν 49 φοιτητές, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάνω από 40 μεταπτυχιακά, για να λάβει την απάντηση πως όσοι περνάνε είναι κάτω από τη βάση. Αυτό έφερε την έντονη αντίδραση του κ. Μιχαλάκη που αναρωτήθηκε πως γίνεται από τη μία να λέει ο Υπουργός πως το Τμήμα έχει καταργηθεί και από την άλλη να έχει εικόνα για του που κινήθηκαν οι βάσεις.

Όπως μας είπε ο κ. Μιχαλάκης εκεί που τεντώθηκε το σκοινί είναι όταν ρώτησε γιατί στο έγγραφο που τους δόθηκε από το Υπουργείο και είχαν μπροστά τους, το Τμήμα που είναι να έρθει στα Τρίκαλα αναφέρεται ως Διαιοτολογίας και όχι και Διατροφής για να πάρει την απάντηση πως έτσι θα είναι το Τμήμα. Μάλιστα, τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον Υπουργό να απαντά πως αν δεν συμφωνήσει ο κ. Μιχαλάκης θα πάρει και την Διαιοτολογία, με τον Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει πως αυτός δεν αποφασίζει χωρίς τους Τρικαλινούς και αν θεωρεί ο Υπουργός πως αν δεν συμφωνήσει ο Μιχαλάκης, δεν θα έρθει το Τμήμα, τότε ας το κάνει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης