Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πέρασε με 159 «ναι» το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ09.03.2024 | 12:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΚΚΕ και στη σκιά το βίαιων επεισοδίων που προηγήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας με τραυματίες οκτώ φοιτητές, το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ψηφίστηκε επί της αρχής με 159 ψήφους (οι βουλευτές της Ν.Δ. και ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς). «Όχι» ψήφισαν 129 βουλευτές, «παρών» 11, σε σύνολο 299 ψηφισάντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται όχι απλά να ψηφίσει ένα κομβικό νομοσχέδιο αλλά να εγκρίνει μία ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση και μία γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι «στερείτε τις σπουδές των νέων».

«Ενώ εμείς είμαστε εδώ στη Βουλή, νέοι και νέες διαμαρτύρονται κύριε πρωθυπουργέ κατά των δικών σας σχεδίων γιατί τους λέτε απλά και χυδαία ότι δεν μπορούν να σπουδάσουν αν δεν πληρώσουν. Οι νέοι και οι νέες διαμαρτύρονται γιατί τους στερείτε τις σπουδές» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην τοποθέτησή του επισήμανε πως «καταψηφίζουμε επί της αρχής, δεν εμπιστευόμαστε ότι θέλετε να ενισχύσετε τα πανεπιστήμια, ούτε πιστεύουμε ότι έχετε πραγματικό σχέδιο για μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Ο τιμοκατάλογος των πτυχίων που συνοδεύει την ίδρυση των ιδιωτικών, αργά ή γρήγορα, στοχεύετε να επεκταθεί και στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας, τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης