Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πέρασε το τεστ της Moody’s

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ16.09.2023 | 2:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μπορεί οι μέρες που διανύει η Ελλάδα να μην αφήνουν πολλά περιθώρια για χαμόγελα, αλλά η Moody’s, ο πιο αυστηρός οίκος αξιολόγησης για τη χώρα μας, αναβάθμισε το αξιόχρεο, κατά δύο βαθμίδες μάλιστα, σε «Ba1» από «Ba3», με «σταθερές» τις προοπτικές επαναξιολόγησης.

Έδωσε λοιπόν το σήμα μία εκ των big three ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές δεν απειλούν να την εκτροχιάσουν δημοσιονομικά, παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις.

Και μπορεί η επενδυτική βαθμίδα (IG) να είναι δεδομένη για την Ελλάδα ήδη από τη περασμένη εβδομάδα, από τον καναδικό DBRS, η αγορά όμως περίμενε την ετυμηγορία της Moody’s, αφού είναι αυτή που έχει δείξει ότι τα κριτήρια της είναι αυστηρότερα από τους ομοειδείς οίκους στην απονομή της επενδυτικής βαθμίδας στη χώρα μας. Και με αυτήν την διπλή αναβάθμιση, πέρασε η Ελλάδα και το πρώτο τεστ για τη δημοσιονομική κυρίως πορεία της μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης