Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Για την αναγνώριση του αυτοτελούς οικισμού Ελαφιού ως T.K.

Περάστε την επόμενη πενταετία!

ΤΟΠΙΚΑ09.06.2018 | 1:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας στις αρχές του έτους αποφάσισε (κατόπιν αιτήματος των κατοίκων του οικισμού) να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να μετατραπεί ο οικισμός σε Τοπική Κοινότητα.

Η απάντηση ήλθε και προς έκπληξη των τοπικών παραγόντων ,  το Υπουργείο παραπέμπει το θέμα για την ερχόμενη πενταετία!

Η απάντηση

«ΘΕΜΑ: Αναγνώριση του αυτοτελούς οικισμού Ελαφιού ως Τοπικής Κοινότητας ΣΧΕΤ.: Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5376/18-5-2018 έγγραφο σας.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, αναφορικά με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση του αυτοτελούς οικισμού Ελαφιού της Τοπικής Κοινότητας Αμαράντου του Δήμου σας, ως Τοπικής Κοινότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 283 του Ν.3852/2010 (Α’ 87), σας γνωρίζουμε ότι ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου νόμου «Πρόγραμμα Κλεισθένης I» στο Εθνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση και έχοντας υπόψη ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο του 2019, η διοικητική δομή της χώρας θα πρέπει να είναι, ήδη, διαμορφωμένη κατά την έναρξη εφαρμογής του εν λόγω σχεδίου νόμου, ούτως ώστε οι υποψήφιοι για τις αιρετές θέσεις να γνωρίζουν, την ίδια χρονική στιγμή (την ημερομηνία ισχύος των κρίσιμων διατάξεων του «Προγράμματος Κλεισθένης I»), τις θέσεις για τις οποίες δύναται να θέσουν υποψηφιότητα. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 9 του Ν. 3852/2010.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα δεν προτείνεται για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρακαλούμε όπως επανυποβάλλετε το αίτημα σας με νέα απόφαση του δημοτικού σας συμβουλίου, όπως αυτό θα αναδειχθεί κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές».

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης