Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Περιφέρεια: Ψηφιακές υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης για νέους

ΤΟΠΙΚΑ30.01.2023 | 6:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες συμβουλευτικής, επαγγελματικής καθοδήγησης και εύρεσης εργασίας αποκλειστικά για νέους ηλικίας 18-35 ετών προσφέρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό έργο  GeGs- Good e- Guidance Stories  του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος Erasmus+. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συνολικά 350 άνεργους νέους ηλικίας 18-35 ετών και σε νέους εργαζόμενους που αναζητούν επαγγελματική αλλαγή.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος και ως εταίρος σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θανάση Μόρα.

«Με τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα GeGs για τον εκσυγχρονισμό του επαγγελματικού προσανατολισμού, στηρίζουμε στην πράξη νέους που αναζητούν εργασία ώστε να προετοιμάσουν καλύτερα έναν πλήρη φάκελο με τα επαγγελματικά τους προσόντα. Η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με την εκπαίδευση 39 συμβούλων εργασιακού προσανατολισμού σε εξειδικευμένες μελέτες περιπτώσεων και στην πλατφόρμα Jobiri, που αποτελεί τον πρώτο έξυπνο ψηφιακό σύμβουλο σταδιοδρομίας.  Στη δεύτερη φάση που ξεκινά σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα σε 350 νέους να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τις υπηρεσίες της πλατφόρμας για:

-να δημιουργήσουν από την αρχή ή να βελτιώσουν το βιογραφικό τους (CV),

– να συντάξουν ατομικό σχέδιο δράσης (action plan) για την επαγγελματική τους πορεία,

-να συντάξουν συνοδευτική επιστολή (cover letter),

-να προετοιμαστούν καλύτερα για μια συνέντευξη επιλογής προσωπικού και

-να υποβάλλουν βιογραφικό για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας την περιοχή της Θεσσαλίας.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά σήμερα, διαρκεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2023 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο 2413 506239-359 ή με την ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική στο 2410554026.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης