Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Περιφέρεια: Νέα μηχανήματα για τον ΣΜΑ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ29.07.2020 | 2:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Προχωράνε σε σύμβαση δύο νέα  έργα προμήθειας εξοπλισμού για τις ανάγκες του Σταθμού  Μεταφόρτωση Απορριμμάτων του Δήμου Τρικκαίων, με χρηματοδότηση 280.000 ευρώ από το  ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για την προμήθεια ημιρυμουλκούμενου οχήματος  με συμπίεση, προϋπολογισμού  196.000 ευρώ καθώς και πολυμηχανήματος μεταφόρτωσης ειδικών απορριμμάτων,  προϋπολογισμού  84.750 ευρώ.

«Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με διακριτό  πράσινο περιβαλλοντικό  αποτύπωμα. Με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε με ταχύτητα στο  ευρωπαϊκό  green deal  για βιώσιμη, ανθεκτική, πράσινη  ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε τομείς και έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συμπληρώνουμε και βελτιώνουμε τις υποδομές  του ΣΜΑ Τρικάλων, η λειτουργία του οποίου  οδηγεί σε αξιόπιστη λύση για τη  διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Δυτική Θεσσαλία. Προστατεύουμε το περιβάλλον,  μειώνουμε το λειτουργικό κόστος του Δήμου  για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, μειώνουμε την κυκλοφορία των οχημάτων  εντός του ΧΥΤΑ Τρικάλων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) πρόκειται να  κατασκευαστεί σε γήπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων στην τοπική κοινότητα  Ριζαριού, εκτός σχεδίου πόλεως, σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί την μεταφορά των απορριμμάτων όλων των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, που λόγω απόστασης από τον ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας είναι σκόπιμο να αποθέσουν τα οικιακά στερεά απόβλητα μέσω Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ