Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας στο Ζάρκο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ06.03.2021 | 4:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αγανακτισμένοι ανθρώποι που προσπαθούσαν να βρουν λύση για να περισώσουν ότι απέμεινε από τα συντρίμμια των σπιτιών τους, να επισκευάσουν πρόχειρα ό,τι είναι δυνατό με όποιο μέσο ο καθένας έβρισκε (πχ σκεπές ), προστατεύοντας ό,τι απέμεινε από την έκθεση στα φυσικά φαινόμενα (πχ μετασεισμοί) και τις καιρικές συνθήκες πχ το ενδεχόμενο βροχής τις επόμενες μέρες. Οι ζημιές τεράστιες και ένας μεγάλος αριθμός σπιτιών ακατάλληλος για κατοίκηση.

Αυτή την εικόνα αντίκρισε η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που επισκέφτηκε την κοινότητα Ζάρκου Τρικάλων, έχοντας επικεφαλής την περιφερειακή σύμβουλο Βάσω Μπακάση, και συνομίλησαν με τους κατοίκους& πληγέντες από το σεισμό.

Η αγανάκτηση των πληγέντων ήταν μεγάλη, γιατί αισθάνονται εγκατάλειψη από τις υπεύθυνες αρχές, αυτές τις πρώτες ώρες και μέρες από την καταστροφή. Κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας δεν πάρθηκε από την Δημοτική και Περιφερειακή αρχή, πέρα από 7 σκηνές που έστησε ο στρατός (η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών που εδρεύει στα Τρίκαλα- 4 στον προαύλιο χώρο του Σχολείου και 3 σε μια γειτονιά), ένα περιπολικό της αστυνομίες που περιπολούσε και συσσίτιο από το πρόγραμμα του στρατού.

Τη στιγμή που τα σπίτια δεν έχουν πόσιμο νερό δεν τους παραχωρήθηκε από τις τοπικές αρχές ούτε ένα μπουκάλι νερό ή τρόφιμα ή χώρος για ύπνο, όταν οι κάτοικοι ήταν όλη την νύχτα στους δρόμους. Πολλοί από αυτούς έχουν στα σπίτια τους γέρους ανήμπορους, με προβλήματα υγείας, κατάκοιτους

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης, πέρα της συμπαράστασης που εξέφρασε στους πληγέντες επισήμανε πως χρειάζεται εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί για τους κατοίκους:

  • Νερό πόσιμο, διατροφή, εγκατάσταση λυόμενων – μετακινούμενων οικίσκων (τύπου κοντέινερ) για την κάλυψη του ύπνου όλων των κατοίκων που δεν μπορούν να κοιμηθούν στα σπίτια τους.
  • Μεταφορά των ηλικιωμένο σε κέντρα περίθαλψης, μιας και η όλη κατάσταση δεν θα λυθεί άμεσα.
  • Παρουσία του ΕΚΑΒ στο χωριό για τυχών πρόβλημα υγεία σε όποιον κάτοικο για να είναι άμεση η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο.
  • Παρουσία σε καθημερινή βάση προσωπικού του «Βοήθεια στο Σπίτι», για την άμεση εξασφάλιση σε όποια βοήθεια (φάρμακα- φαρμακευτικής αγωγής) σε όποιον την χρειάζεται.

Ταυτόχρονα ανέδειξε και την επιτακτική ανάγκη οργάνωσης και κινητοποίησης των πληγέντων για να διασφαλιστούν αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών και οικονομικής στήριξης, αφού η πρόσφατη αλλά κα παλιότερη εμπειρία από παρόμοιες καταστροφές δείχνει ό,τι η κρατική μέριμνα εξαντλείται σε κάποια ψίχουλα και ό,τι καλύτερο κατακτήθηκε μέσα από οργάνωση και αγώνα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης