Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική

ΤΟΠΙΚΑ14.07.2018 | 12:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ επισκέφθηκε και μίλησε με το προσωπικό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στην Καλαμπάκα την περασμένη Πέμπτη.

Στους αστυνομικούς μοιράστηκε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη βουλή για την συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό και οι ερωτήσεις που κατέθεσε στην βουλή η ΚΟ του ΚΚΕ που αφορούν την μη υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας από την πλευρά της κυβέρνησης που όριζε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις του προσωπικού των Ε.Δ. και των Σ.Α. να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012. Επίσης μοιράστηκε η ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή που αφορά τις δαπάνες μετακίνησης του προσωπικού των Ε.Δ. και των Σ.Α. που έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την ψήφιση του νόμου και η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει το σχετικό διάταγμα.

Στην Πυροσβεστική, εκτός των παραπάνω ερωτήσεων, μοιράστηκε η ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ και σχετικό DVD από τις παρεμβάσεις που έγιναν στην εκδήλωση του ΚΚΕ τον περασμένο Μάιο με θέμα την πυρασφάλεια και την δασοπροστασία. Στην ομιλία του και την συζήτηση που ακολούθησε με τους πυροσβέστες ο Γ. Καΐκης μεταξύ άλλων τόνισε πως με τις παρεμβάσεις του το ΚΚΕ χτυπάει καμπανάκι για να αποκτήσουν προτεραιότητα τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας. Χρειάζεται να γίνει ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του αντιπυρικού σχεδιασμού και της πυροπροστασίας. Να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι των κυβερνήσεων, να γίνει αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες, μονιμοποίηση με σταθερές σχέσεις εργασίας, με σύγχρονο μισθολόγιο που θα λαμβάνει υπόψιν τις σύγχρονες ανάγκες του προσωπικού στις υπηρεσίες.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυροπροστασίας με όλα τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια που – που σήμερα είναι μηδαμινά – για την βελτίωση των υποδομών και των τεχνικών μέσων με την ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του πυροσβεστικού σώματος.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης